Ξεκίνησαν τα μπλόκα - Αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ
Φωτογραφία: onlarissa

Ξεκίνησαν τα μπλόκα - Αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ

Κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι αγρότες σε μια μαζικότατη πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού, την Τρίτη, στην Νίκαια της Λάρισας.

Στην πρώτη φάση αυτής της κλιμάκωσης, οι αγρότες θα προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, πολύμορφες δράσεις μέσα στις πόλεις και συλλαλητήρια, ενώ, την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Αμέσως μετά το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια, πλήθος αγροτών μετακινήθηκαν προς τον παρακείμενο κόμβο της εθνικής οδού με στόχο να πραγματοποιήσουν πεζοί συμβολικοί κατάληψη.

Τους αγρότες, όπως αναφέρε το onlarisa.gr, τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους για περίπου μισή ώρα, αφότου γίνουν οι απαραίτητες τροχονομικές ρυθμίσεις για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Δεν βοηθούν τον διάλογο απαντούν κυβερνητικές πηγές

Κατά πληροφορίες το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι αρνητικό στο ενδεχόμενο συνάντησης με τους αγρότες, ωστόσο αυτό που επισημαίνεται είναι πως προς το παρόν απουσιάζει από την πλευρά των αγροτών μία οργανωμένη μορφή εκπροσώπησης.

Αρμόδιες πηγές για την ώρα σημειώνουν πως οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών δεν θα βοηθήσουν στον διάλογο, ούτε θα λύσουν τα ζητήματα. Υπογραμμίζουν επίσης πως πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε (real fm) ότι η πόρτα του πρωθυπουργού είναι ανοικτή πάντοτε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι είναι ανοικτή σε συνάντηση με τους αγρότες, ενώ και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε (ΣΚΑΪ 100.3) ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ