Διαφορά ηθικής

Διαφορά ηθικής

Οι άμεσες παραιτήσεις  του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ μπορεί να συνδέονται με το ζήτημα των υποκλοπών που προέκυψε από σχετική καταγγελία για ύποπτο λογισμικό στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όμως, από την άλλη πλευρά  οι παραιτήσεις αυτές σε συνδυασμό με το κλίμα τοξικότητας που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύουν και το μέτρο της δημοκρατικής ευαισθησίας της κυβέρνησης.

Κάτι που είναι αναγκαίο να αντιπαραβληθεί με το είδος της «ηθικής» που χαρακτήριζε όλες τις πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Και εξ αιτίας των πράξεων αυτών δύο κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν πολλές οι περιπτώσεις βάναυσης παραβίασης της ηθικής, των νόμων και της λογικής, χωρίς να υπάρξει ούτε μία παραίτηση. Νωπή άλλωστε είναι η καταγγελία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό του και όταν ακόμη κατείχε υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Και βεβαίως, κανένα από τα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να αναδείξει την επώνυμη αυτή καταγγελία που αποκάλυπτε μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε, προφανώς «καθ’ εξιν και κατ’ εξακολούθησιν» η για πρώτη φορά Αριστερά.

Οι διαφορές αντιλήψεων περί πολιτικής ηθικής μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κυβερνήσαντος είναι τεράστιε. Και αυτό αποτυπώνεται  σε σειρά ποιοτικών στοιχείων των ερευνών των τάσεων της κοινής γνώμης.. Και αφορούν το απολεσθέν από της Αριστερά περίφημο ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι δύσκολο πλέον να ανευρεθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS