Κάθαρση εδώ και τώρα

Κάθαρση εδώ και τώρα

Από τα μεγαλύτερα πλήγματα που επέφερε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η υπονόμευση της ανεξαρτησίας του υπέρτατου Θεσμού της Δημοκρατίας. Της Δικαιοσύνης.

Επιχείρησε –και σε ένα βαθμό το επέτυχε- να καταστήσει στελέχη της «κρυφό όπλο» για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της αριστερής κυβέρνησης και προσωπικώς του κ. Τσίπρα. Υπονόμευσε έτσι την αξιοπιστία  στα μάτια του λαού, ενός  Θεσμού που αποτελεί για κάθε κοινωνία το τελευταίο καταφύγιο προστασίας της από τις αυθαιρεσίες κάθε Εξουσίας. Δημιούργησε ένα απεχθές παραδικαστικό κύκλωμα που λειτουργούσε με κανόνες Ιεράς Εξέτασης και μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Η αποκάλυψη αυτής της δόλιας δράσης είναι φυσικό να έχει ανοίξει τον δρόμο για την κάθαρση της σύγχρονης «κόπρου του Αυγείου». Και, συγχρόνως, για κυρώσεις σε όσους εμπλέχτηκαν σε τέτοια δυσώδη παιγνίδια αλλά και για την δημιουργία συνθηκών ώστε η Δικαιοσύνη να παραμένει πραγματικά ανεξάρτητη και η διάκριση των Εξουσιών –πεμπτουσία της Δημοκρατίας- αλώβητη από πολιτικά παιγνίδια.

Η χώρα που έχει περάσει μία τόσο μεγάλη κρίση χρειάζεται ισχυρούς Θεσμούς που συμβάλουν σε μία ισορροπία στην λειτουργία του Κράτους και δημιουργούν την αίσθηση στον λαό ότι μπορεί να επαφίεται στην λειτουργία τους και στην προστασία και ασφάλεια που η λειτουργία αυτή τους παρέχει.

Η γενική απαίτηση για κάθαρση στον συγκεκριμένο χώρο της Δικαιοσύνης αποτελεί μία ακόμη λαϊκή απαίτηση για επιστροφή σε μία κανονικότητα την οποία εστέρησαν, σκόπιμα, από την Ελλάδα οι αριστερές ιδεοληψίες   και ο κομματικός φανατισμός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS