Αυτό είναι το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του πλανήτη -Κοστίζει μισό δισ., έχει 39 χλιδάτα διαμερίσματα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του πλανήτη -Κοστίζει μισό δισ., έχει 39 χλιδάτα διαμερίσματα

Τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων του μεγαλύτερου σούπερ γιοτ του πλανήτη έγιναν τη Δευτέρα, ενός ονειρικού σκάφους με 39 πολυτελέστατα διαμερίσματα σε έξι καταστρώματα και τιμή εκκίνησης για το καθένα τα 9,5 εκατ. ευρώ!

Το μήκους 222 μ. Somnio, όπως λέγεται το σούπερ γιοτ αυτό, θα καθελκυστεί το 2024 και το εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησής του ανέρχεται στο μισό δισ. ευρώ. Το Somnio θα είναι κατά 40 μ. μακρύτερο από το σούπερ γιοτ Azzam, που κατέχει μέχρι στιγμής το σχετικό ρεκόρ και ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Αμπού Ντάμπι.

 

Τα πολυτελέστατα διαμερίσματά του θα διαθέτουν δικό τους γυμναστήριο και οι ζάπλουτοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα αγοράσουν μόνον κατόπιν ειδικής πρόσκλησης. Την ευθύνη του πρότζεκτ έχει ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Καρλ Λε Σουέφ, επικεφαλής της Somnio Global, ενός ομίλου που εξειδικεύεται στη βιώσιμη τεχνολογία, ενώ στην αρχιτεκτονική σύλληψη του σούπερ γιοτ συνεργάστηκαν η σουηδική Tillberg Design και η λονδρέζικη Winch Design.

 

 

Ta διαμερίσματα του Somnio θα διαθέτουν επίσης κουζίνα, βιβλιοθήκη και τραπεζαρίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ οι ιδιοκτήτες θα μοιράζονται ένα κελάρι με 10.000 φιάλες εκλεκτών κρασιών, χώρο οινογνωσίας, εστιατόρια, μπαρ, ένα beach club με watersports και θα αποφασίζουν από κοινό για το ετήσιο δρομολόγιο του σούπερ γιοτ.

Το Somnio υπόσχεται στους αγοραστές των διαμερισμάτων «την αίσθηση ενός ιδιωτικού τζετ μαζί με την ευκαιρία να δικτυωθούν σε μια ζωντανή κοινότητα ομοφρόνων ιδιοκτητών», είπαν οι επενδυτές του σύμφωνα με τους Financial Times.

 

 

Το σούπερ γιοτ ναυπηγείται ήδη στη Νορβηγία και τα έσοδα από τις πωλήσεις συνδράμουν στην ολοκλήρωσή της. Στο σκάφος θα είναι διαθέσιμες και «υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας παγκόσμιας κλάσσης, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους», αναφέρει ανακοίνωση που παραθέτει η Daily Mail. Πέραν τούτων στο σούπερ γιοτ θα φιλοξενούνται και ομιλίες επιστημόνων, οι οποίοι θα αξιοποιούν τον εξοπλισμό του Somnio για την εξερεύνηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

 

 

Φωτογραφία: Instagram@WinchDesign

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ