The Shape: Το εκκεντρικό γιοτ που εμπνεύστηκε Ιταλός σχεδιαστής -Εχει μια τρύπα στη μέση [βίντεο]

The Shape: Το εκκεντρικό γιοτ που εμπνεύστηκε Ιταλός σχεδιαστής -Εχει μια τρύπα στη μέση [βίντεο]

Τα γιοτ είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των εκατομμυριούχων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα, αρκετοί επέλεξαν να επενδύσουν σε ένα πολυτελές γιοτ. Μέχρι τα μέσα του 2021 εκτιμάται ότι είχαν ξοδευτεί πάνω από ένα δισ. δολάρια σε superyachts, με το πλοίο του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να είναι από τα ακριβότερα, με εκτιμώμενο κόστος τα 500 εκατ. δολάρια.

Ο σχεδιασμός των γιοτ κυμαίνεται συνήθως σε συγκεκριμένα standards, οπότε οτιδήποτε διαφορετικό βρίσκεται σχεδόν αμέσως στο επίκεντρο των διεθνών μέσων.

Ενα τέτοιο διαφορετικό σούπερ γιοτ είναι το «The Shape», του στούντιο Lazzarini Design, που είναι γνωστό για τις εκκεντρικές του εμπνεύσεις. Ο ιδρυτής, Pierpaolo Lazzarini, σχεδίασε ένα γιοτ που μοιάζει «περίεργο» για τους κανόνες ναυσιπλοΐας και σχεδιασμού σκαφών που έχουμε δει μέχρι τώρα. Εχει μια τρύπα, που ανοίγει ακριβώς στη μέση.

Βίντεο από το σχέδιο του γιοτ

Οταν κατασκευαστεί, το γιοτ θα έχει μήκος 69 μέτρα και τρεις ορόφους. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τις σουίτες, ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί το σαλόνι και ο τελευταίος όροφος θα λειτουργεί ως κέντρο πλοήγησης και ελέγχου. Υπάρχει επίσης μια πισίνα με γυάλινο πάτο στο πάνω κατάστρωμα, η οποία φαίνεται από την τρύπα του πλοίου.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το esquiremag, άγνωστο παραμένει το κόστος, ενώ το studio design δεν διευκρίνισε τον σκοπό της ιδέας, αφήνοντας το σχέδιο να μιλήσει από μόνο του.

Λειτουργικά, πάντως, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια τρύπα στη μέση οποιουδήποτε πλοίου. Από άποψη αισθητικής και design, απλά φανταστείτε εαυτόν να βλέπει τα ηλιοβασιλέματα από εκείνο το σημείο!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ