Πατέρας περιγράφει τις 4 μαρτυρικές ώρες που πέρασε στον ωκεανό με την 11χρονη κόρη του, όταν βυθίστηκε το σκάφος τους [βίντεο]

Πατέρας περιγράφει τις 4 μαρτυρικές ώρες που πέρασε στον ωκεανό με την 11χρονη κόρη του, όταν βυθίστηκε το σκάφος τους [βίντεο]

Τέσσερις ώρες στον ωκεανό πέρασαν ένας πατέρας με την κόρη του όταν το σκάφος τους βυθίστηκε ανοιχτά της Αυστραλίας και περιέγραψε το πώς κατάφεραν να σωθούν.

Ο 41χρονος Γκλεν Άντερσον και η μικρή του κόρη, η 11χρονη Ρούμπι, έπεσαν από το σκάφος τους ενώ έπλεαν από το νησί Ρότνεστ της δυτικής Αυστραλίας στο Σάντι Κέιπ στις 11:30 π.μ. Πατέρας και κόρη πέρασαν 4 πολύ δύσκολες ώρες πολεμώντας με τα κύματα βόρεια του κόλπου Τζούριεν, αφότου το γιοτ τους μήκους 11,4 μέτρων, ανατράπηκε από ένα τεράστιο κύμα, με τον απελπισμένο πατέρα να της λέει συνεχώς «θα τα καταφέρουμε».

Ο πατέρας και η κόρη ήταν μεταξύ των 5 ατόμων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το βυθισμένο πλοίο. Τα μέλη του πληρώματος, ένας 32χρονος άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 35 ετών ήταν μαζί με το ζευγάρι σε ένα ταξίδι διάρκειας τριών μηνών από το Μπάσελτον στο Έξμουθ.

«Μέσα σε 5 λεπτά βυθίστηκε το σκάφος»
Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την περιπέτειά τους στον ωκεανό, ο 41χρονος πατέρας είπε ότι αυτός και η κόρη του βρίσκονταν στο κατάστρωμα όταν το γιγαντιαίο κύμα τους έριξε από το σκάφος. Ο Άντερσον υπέστη ένα βαθύ τραύμα στο μέτωπο την ώρα που έπεσε, ενώ η Ρούμπι έσπασε το αριστερό της πόδι σε δύο σημεία, αλλά ευτυχώς είχαν μαζί τους σωσίβια.

«Τελείως ξαφνικά, ένα κύμα χτύπησε το σκάφος και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε» δήλωσε ο Άντερσον στο 9News. «Ήταν σαν σκηνή από ταινία. Το κατάρτι έπεσε μέσα σε λίγα λεπτά».

Και πράγματι, χρειάστηκαν λιγότερο από 5 λεπτά για να βυθιστεί το σκάφος, με το κουτάβι μόλις 9 μηνών της οικογένειας να βυθίζεται μαζί με το πλοίο.

«Της έλεγα διαρκώς πως θα τα καταφέρουμε»
Ο γενναίος πατέρας κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την κόρη του και να την μεταφέρει σε απόσταση 5 χιλιομέτρων μέσω στη θάλασσα, καθώς περίμεναν να σωθούν, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσει το κεφάλι της πάνω από το νερό. Ο Άντερσον είπε ότι προσπαθούσε συνεχώς να ενθαρρύνει την κόρη του. «Δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσουμε, το να εγκαταλείψουμε δεν ήταν επιλογή. Συνέχισα να της λέω ότι θα τα καταφέρουμε, ανεξαρτήτως πώς».

Ο έμπειρος ναυτικός είπε ότι κρατούσε σφιχτά την κόρη του καθ’ όλη τη δοκιμασία και της έλεγε πότε να κρατήσει την αναπνοή της όταν έπεφταν επάνω τους κύματα. Τα μέλη του πληρώματος- που κατάφεραν να ενεργοποιήσουν έναν φάρο έκτακτης ανάγκης, διασώθηκαν πρώτα λίγο μετά τις 14:00. Μετά από μία ώρα, ο πατέρας και η κόρη διασώθηκαν από ένα αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε στην ακτή.

 

Με σοβαρή υποθερμία η 11χρονη- Δεν μπορούσε να πει ούτε το όνομά της
Ο Άντερσον είπε ότι η Ρούμπι δεν μπορούσε να μιλήσει ή να πει το όνομά της μόλις μπήκε στο σκάφος διάσωσης. «Ήταν υποθερμική σε σημείο που το παραϊατρικό προσωπικό είπε ότι δεν μπορούσε να της μετρήσει τη θερμοκρασία από το δάχτυλό της επειδή δεν υπήρχε καθόλου κυκλοφορία». Τώρα, η 11χρονη αναρρώνει στο νοσοκομείο του Περθ σε σταθερή κατάσταση.

Οι Λιμενικές Αρχές δήλωσαν ότι η χρήση σωσιβίων και ο φάρος έκτακτης ανάγκης της ομάδας ήταν καθοριστικής σημασίας για την ασφαλή επιστροφή τους στην ακτή. Φυσικά, ο πατέρας μεταβίβασε τις ευχαριστίες του στα πληρώματα διάσωσης που τους έσωσαν. «Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου με λόγια» δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ