«Α»: Στο Φάληρο το «διαστημικό» ιστιοφόρο Ρώσου ολιγάρχη -Αξίας 420 εκατ., το έχει σχεδιάσει ο Φίλιπ Σταρκ

«Α»: Στο Φάληρο το «διαστημικό» ιστιοφόρο Ρώσου ολιγάρχη -Αξίας 420 εκατ., το έχει σχεδιάσει ο Φίλιπ Σταρκ

Στο Φάληρο έχει αγκυροβολήσει, έχοντας πρώτα κάνει μια βόλτα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, το εντυπωσιακό και εντελώς φουτουριστικό ιστιοφόρο «Α».

Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος που κατασκευάστηκε πάνω σε μια ιδέα του Ζακ Γκαρσία και του Φίλιπ Σταρκ. Η εσωτερική και η εξωτερική του σχεδίαση ανήκουν στον Φίλιπ Σταρκ. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Nobiskrug στο Κίελο της Γερμανίας για λογαριασμό του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Andrey Melnichenko.

Για την ιστορία, είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό μηχανοκίνητο ιστιοφόρο στον κόσμο.

Τα παρακάτω βίντεο αποκαλύπτουν τόσο το εντυπωσιακό και πρωτότυπο εξωτερικό του, όσο και το ιδιαίτερο κατάστρωμά του που με την πισίνα του παραπέμπει σε ρωμαϊκή αρένα.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό και με τα πανιά του ανοιχτά:

To σούπερ γιοτ «Α» έχει μήκος 142,8 μέτρων και τρία ιστία ύψους 300 ποδών, ψηλότερα και από το Μπιγκ Μπεν! Το μεγαλύτερο από τα τρία κατάρτια είναι τόσο μεγάλο, μάλιστα, που έχει ένα μικρό δωμάτιο στο εσωτερικό του!

Το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα 420 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 20 καλεσμένους και 54 άτομα πλήρωμα.

Εχει 8 καταστρώματα, ελικοδρόμιο και μια υποβρύχια αίθουσα παρατήρησης.

Ο Melnichenko φέρεται να επέλεξε το όνομα «A» για το εν λόγω ιστιοφόρο του και το δεύτερο εξίσου πολυτελές και επίσης σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Σταρκ γιοτ του, για να είναι σίγουρος ότι τα σκάφη του αναγράφονται πρώτα στα ναυτιλιακά μητρώα.


Ποιος είναι ο Andrey Melnichenko

Ο Ρώσος Andrey Melnichenko, ο οποίος υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία 12,9 δισ. δολαρίων, είναι ιδιοκτήτης διαφόρων εταιρειών λιπασμάτων, άνθρακα, γεννητριών ενέργειας και σωλήνων.

rosos oligarxis.jpg

Ο Andrey Melnichenko με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα


Κάποτε ήταν γνωστός ως ένα από τα εκλεκτά μέλη της παγκόσμιας λίστας των δισεκατομμυριούχων κάτω των 40 ετών. Ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από τον τραπεζικό τομέα όταν ίδρυσε την τράπεζα MDM. Μέσα σε μια δεκαετία η τράπεζα έγινε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στη Ρωσία.

Αφού άφησε το στίγμα του στον τραπεζικό τομέα, ο Melnichenko εισήλθε στην αγορά χαλύβδινων σωλήνων, πριν προχωρήσει στην εκμετάλλευση ορυχείων και στο real estate βιομηχανικών περιουσιακών στοιχείων, μέχρι εν τέλει να εστιάσει στον τομέα των λιπασμάτων, τον άνθρακα και την ηλεκτρική ενέργεια.

Διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο στη μεγαλύτερη χημική εταιρεία στη Ρωσία, τη μεγαλύτερη εταιρεία άνθρακα στη Ρωσία και τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία. Από τον Απρίλιο του 2015 η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία του λέγεται ότι είναι κοντά στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο Melnichenko είναι παντρεμένος με τη Σέρβα τραγουδίστρια και μοντέλο Aleksandra Melnichenko και το ζευγάρι διαθέτει πολλά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αντίμπ της Γαλλίας και στις ΗΠΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS