Κορωνοϊός – Προειδοποιούν οι ειδικοί: Μεγαλύτερη πιθανότητα επαναλοίμωξης με τις υποπαραλλαγές – Κορύφωση μέχρι 10 Ιουλίου, λέει ο Μαγιορκίνης

Κορωνοϊός – Προειδοποιούν οι ειδικοί: Μεγαλύτερη πιθανότητα επαναλοίμωξης με τις υποπαραλλαγές – Κορύφωση μέχρι 10 Ιουλίου, λέει ο Μαγιορκίνης

Μπορεί να «έφυγαν» οι μάσκες, τουλάχιστον για κάποιους χώρους, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει ο καθένας να λάβει τα μέτρα του, καθώς ο κοροναϊός είναι εδώ και μάλιστα επανήλθε δριμύτερος.

«Βρισκόμαστε σε περίοδο επιφυλακής με την πανδημία λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων από την Όμικρον 4 και 5», δήλωσε ο Επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι οι μεγάλοι ηλικιακά που είναι και πιο ευάλωτοι καλό θα είναι να κάνουν την 4η δόση. Η έξαρση αυτή μοιάζει με ένα είδος νέου κύματος αλλά εκτιμάται ότι θα είναι πολύ πιο ελεγχόμενο.

Μεγαλύτερες πιθανότητες για λοίμωξη

Παράλληλα, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις επαναμολύνσεις. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει λοίμωξη σε κάποιον που έχει περάσει την προηγούμενη Όμικρον. Σημείωσε, επίσης, ότι αρκετοί το περνάνε ασυμπτωματικά.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη σοβαρή νόσο και ότι πρέπει να προσέξουμε τις επαφές με τους ευάλωτους.

Κορύφωση μέχρι 10 Ιουλίου

Για το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων εξαιτίας της έξαρσης, ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό το σενάριο. Όπως είπε, θα πρέπει να πιεστεί το σύστημα υγείας αλλά παραδείγματα από άλλες χώρες έδειξαν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχουμε δει την κορύφωση του κύματος αυτού, ενώ από Οκτώβριο με Νοέμβριο πάλι θα υπάρξει έξαρση, η οποία θα είναι πιο δυνατή από ό,τι το καλοκαίρι.

Τέλος, για την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι δεν θα χρειαστεί εκτός αν έρθει το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS