Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-1: Απίστευτος θρίαμβος του Έλληνα πρωταθλητή που «πέταξε» στον τελικό του Monte Carlo!
Φωτογραφία: Youtube

Τσιτσιπάς - Σίνερ 2-1: Απίστευτος θρίαμβος του Έλληνα πρωταθλητή που «πέταξε» στον τελικό του Monte Carlo!

Θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά!

Ο Έλληνας πρωταθλητής απέδειξε γιατί το Monte Carlo του... ταιριάζει και με φοβερό μέταλλο και ψυχή αποδείχθηκε πολύ σληρός για να πεθάνει κόντρα στο No2 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιανίκ Σίνερ τον οποιο "λύγισε" με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-4) έπειτα από μια φοβερή "μάχη" στο court διάρκειας 2,5 ωρών και συγκλονιστικό τρίτο σετ, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον μεγάλο τελικό όπου πηγαίνει... φουριόζος για να σηκώσει για τρίτη φορά την κούπα στο συγκεκριμένο τουρνουά! Το ελληνικό... καμάρι του τένις θα βρει στον δρόμο του τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς - Κάσπερ Ρουντ που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον δεύτερο ημιτελικό.

Το έργο ήταν εξ' αρχής δύσκολο για τον "μαχητή" Τσιτσιπά απέναντι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και ιδιαίτερα φορμαρισμένο Σίνερ ο οποίος στα τέλη του τρίτου σετ και σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο στα τελευταία games, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι κάτι που... άνοιξε τον δρόμο για τον Στέφανο και έφτασε σε ένα τρομερό επίτευγμα αφού πέρα από την μυθική πρόκριση, έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Κάρλος Αλκαράθ που νικά τον Σίνερ μέσα στο 2024.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά κόντρα στον Σίνερ

Μπορεί ο Γιανίκ Σίνερ να μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο πρώτο σετ και να κατέκτησε το πρώτο game ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε όχι απλά να βρει γρήγορα τα πατήματα του και να ισοφαρίσει (1-1) αλλά και να περάσει μπροστά (2-1) όπου έκανε break με το... καλημέρα και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ιταλού τενίστα.

Το τρίτο game για τον Έλληνα τενίστα που ήταν απόλυτα κυρίαρχος και ήταν μπροστά με 40-15 ήρθε με ένα φοβερό backhand το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες. Σ' ένα game που ο Σίνερ δυσκολευόταν με το σερβίς του ενώ ο Στέφανος είχε καλές επιστροφές στα δεύτερα σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Σίνερ έβγαλε αντίδραση, ήταν μπροστά με 40-15 στο τέταρτο game ενώ ο Στέφανος θριάμβευσε έπειτα από μια πραγματική "μάχη" και μείωσε σε 40-30 με εντυπωσιακό τρόπο. Παρ' όλα αυτά,ο Ιταλός ανέβασε στροφές και μείωσε σε 4-2 και στη συνέχεια σε 4-3.

Στο τελευταίο και κρίσιμο game, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 30-0, ο Σίνερ κατάφερε να μειώσει σε 40-15 ωστόσο Έλληνας πρωταθλητής με απόλυτη ψυχραιμία και με τους δυο τους να... διαφημίζουν το τένις, κατάφερε να επιβληθεί στα σημεία και να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-3.

Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 1-1 ο Σίνερ
Στο δεύτερο σετ κύλησαν διαφορετικά τα πράγματα, ο Σίνερ πήρε το πρώτο game,έκανε break με το... καλημέρα στο δεύτερο game ενώ η... φόρα του δεν σταμάτησε ούτε στο τρίτο game το οποίο κέρδισε και πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 3-0 απέναντι σ' έναν Στέφανο που δεν φαινόταν να έχει τις λύσεις.

Ο Στέφανος προσπάθησε να βγάλει αντίδταση, μείωσε σε 2-4 ωστόσο ο Ιταλός κατέκτησε το 7ο game και βρέθηκε μια... ανάσα από το να ισοφαρίσει στα σετ. Αν και ο Στέφανος μείωσε σε 3-5 και δεν του το έκανε... εύκολο προβάλλοντας φοβερή αντίσταση εντέλει ο Σίνερ έπειτα από έναν απίστευτο... μαραθώνιο τένις κατάφερε να επικρατήσει και να νικήσει στις λεπτομέρειες κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3.

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο σε συγκλονιστικό τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς

Όλα θα κρινόντουσαν στο τρίτο σετ. Ο Σίνερ μπήκε με... αέρα, έκανε νωρίς break και έδειχνε πιο συγκεντρωμένος με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 4-2 όμως από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η επική αντεπίθεση του Τσιτσιπά που έδειχνε αρνητής ήττας. Ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε φοβερή αντίδταση και απάντησε στο break του Ιταλού ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε με άνεση στο 5-4 σ' ένα κομβικό σημείο όπου ο Σίνερ έδειξε να ταλαιπωρείται με ενοχλήσεις και στο αριστερό πόδι κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει ιατρική φροντίδα καθώς έδειχνε να μην πατάει καλά στο court. Κάτι που συνεχίστηκε για τον Ιταλό τενίστα και άνοιξε τον... δ΄ρομο της νίκης για τον Τσιτσιπά που με απόλυτη ψυχραιμία "καθάρισε" το τρίτο σετ με 6-4 και πήρε την μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ