Ρολάν Γκαρός: Στις 18:00 ο Τσιτσιπάς έχει ραντεβού με την ιστορία -Κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ρολάν Γκαρός: Στις 18:00 ο Τσιτσιπάς έχει ραντεβού με την ιστορία -Κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα στο Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας αντιμετωπίζει στον δεύτερο ημιτελικό το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με στόχο την πρώτη συμμετοχή του σε έναν τελικό ενός γκραν σλαμ. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 ώρα Ελλάδος, εκτός βέβαια αν ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Σβάρτσμαν τραβήξει περισσότερο (αρχίζει στις 15:50), κάτι που είναι και το αναμενόμενο.

Δεύτερος ημιτελικός για τον Τσιτσιπά σε γκραν σλαμ

Αυτός είναι ο δεύτερος ημιτελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά σε γκραν σλαμ. Ο πρώτος ήταν πέρυσι στο Αυστραλιανό όπεν, όπου αφού απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ, έπεσε στο «τείχος» του Ράφαελ Ναδάλ. Αυτή τη φορά θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου αντιπάλου του και να γίνει ο πρώτος Ελληνας στην ιστορία που θα αγωνιστεί σε τελικό ενός γκραν σλαμ.

Τσιτσιπάς: Είμαι το αουτσάιντερ, αλλά θα τον ζορίσω

Χθες, ο Ελληνας τενίστας σε δηλώσεις του στο Open, τόνισε πως είναι το αουτσάιντερ, αλλά θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον Τζόκοβιτς.

«Αυτό που βάζω προτεραιότητα είναι να είμαι φρέσκος και έτοιμος απέναντι στον Νόβακ. Εχω παίξει μαζί του αρκετές φορές και είναι από τους δυσκολότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Είμαι το αουτσάιντερ του αγώνα, αλλά θα μείνω συγκεντρωμένος ώστε να του προκαλέσω ζημιά», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Νοιώθω ευχαρίστηση να παίζω μπροστά σε κόσμο, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν. Και νοιώθω ταυτόχρονα περηφάνια που αποτελώ αιτία σε νέους να θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα στην χώρα».

Τζόκοβιτς: Είναι από τους καλύτερους στον κόσμο ο Τσιτσιπάς

Από την πλευρά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά, έπλεξε το εγκώμιο του Τσιτσιπά.

«Ο Στέφανος παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του τους τελευταίους 12 μήνες, κερδίζοντας τελικούς σε World Tour. Και είναι πολύ σταθερός στην απόδοσή του σε όλες τις επιφάνειες. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε ο Σέρβος άσος που σε πέντε αναμετρήσεις έχει τρεις νίκες και δύο ήττες από τον Τσιτσιπά.

Η προϊστορία του Τσιτσιπά απέναντι στον Τζόκοβιτς

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν το 2018 στο Μάστερς του Καναδά. Εκεί ο Τσιτσιπάς, στη χρονιά που έκανε το ξεπέταγμα, κέρδισε τον Τζόκοβιτς στη φάση των «16» με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3) και στη συνέχεια απέκλεισε άλλους τρεις παίκτες του Τοπ 10 για να φτάσει στον τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ.

Και οι επόμενες τρεις συναντήσεις τους ήταν σε τουρνουά Μάστερς.

Η πρώτη στη Μαδρίτη, η μοναδική σε χώμα, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 6-3, 6-4. Ακολούθησε το Μάστερς στη Σανγκάη με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα προημιτελικά με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-3), ενώ έχασε τα επόμενα δύο παιχνίδια, το Μάστερς στο Παρίσι με 2-0 σετ και τον τελικό στο Ντουμπάι φέτος, στη μοναδική τους αναμέτρηση στο 2020, επίσης με 2-0 σετ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS