Δεν άντεξε ο Τσιτσιπάς: Πάλεψε αλλα τον λύγισε ο Τζόκοβιτς

Δεν άντεξε ο Τσιτσιπάς: Πάλεψε αλλα τον λύγισε ο Τζόκοβιτς

Μόνο υπερηφάνεια για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0, δεν τα παράτησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο η εμπειρία του Σέρβου ήταν αυτή που μίλησε στο τέλος…

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-3 στα σετ (3-6, 2-6, 7-5, 6-4, 1-6 ) κόντρα στο νούμερο ένα των ATP Rankings, Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας γράψει ωστόσο μία εκπληκτική πορεία στο φετινό Roland Garros..

Για τον Τσιτσιπά αυτή ήταν η καλύτερη του επίδοση στον θεσμό, ξεπερνώντας την περσινή του, όταν είχε αποκλειστεί από τα κορτ του Παρισιού, εναντίον του Σταν Βαβρίνκα, σε εκείνον τον αγώνα «θρίλερ» που είχε λήξει επίσης στο πέμπτο σετ.

Το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν ιδανικό στο πρώτο game, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 40-15 και μάλιστα στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, γύρισε το game και πήρε προβάδισμα. Ο Νόλε απέδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και κατάφερε να κάνει το break και να φτάσει στο 3-0 από νωρίς. Ο Έλληνας τενίστας μείωσε δύο φορές σε 3-1 και 4-2, ωστόσο ο Σέρβος έκανε το 5-2, πριν κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, πραγματοποιώντας μερικά τρομερά drop shots, τα οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο…

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε ακόμα πιο σίγουρος στις κινήσεις του, μαζεύοντας πολλούς πόντους με αρκετά εκπληκτικά forehands. Ο Τσιτσιπάς ήταν ως συνήθως κινητικός, ανεβοκατεβαίνοντας στο κορτ, ωστόσο τα χτυπήματα του Νόλε ήταν αψεγάδιαστα… Με back to back breaks στο τέλος, ο Τζόκοβιτς πήρε και το δεύτερο σετ του αγώνα, κλείνοντας το σε 44 λεπτά.

Κάπου εκεί ωστόσο ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Στέφανου… Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ πιο ανταγωνιστικός στο τρίτο σετ και δεν άφησε σε κανένα σημείο τον Τζόκοβιτς να χτίσει διαφορά όπως έκανε στα δύο προηγούμενα. Ισοφάρισε σε 4-4, ενώ έσβησε δύο ματς πόιντ, κάνοντας το 5-5. Αφού πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά σε κάποιο σετ του παιχνιδιού, ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα δύο σετ πόιντ που πήρε και μείωσε σε 2-1, βάζοντας φωτιά στο ματς!

Όπως τελείωσε στο τρίτο σετ, έτσι ξεκίνησε στο τέταρτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αφού εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, ο 22χρονος έκανε απευθείας break και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0. Ο Τζόκοβιτς ωστόσο έκανε break στο break, πήρε το σερβίς του και ισοφάρισε σε χρόνο ντε τε… Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα δύο πρώτα σετ του αγώνα, καθώς ο Στέφανος αγωνιζόταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την οποία έβγαζε και στο κορτ. Ανέβαινε συνεχώς στο φιλέ, οδηγώντας παράλληλα το νούμερο ένα του κόσμου σε πολλά λάθη. Αν και έμεινε πίσω με 4-3, ο «Τσιτσι» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε και πήρε εν τέλει το σετ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS