Εξωφρενικό: Δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει ο Τσιτσιπάς από το τένις

Εξωφρενικό: Δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει ο Τσιτσιπάς από το τένις

Το… 8ο θαύμα του Στέφανου Τσιτσιπά!

Ο Ελληνας τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πέτυχε ένα ιστορικό back to back, καθώς έγινε μόλις ο 6ος που κατάφερε να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Μονακό για δύο σερί σεζόν.

Αυτός είναι ο πρώτος φετινός, 4ος στο χώμα και ο 8ος συνολικά τίτλος στην καριέρα του συμπατριώτη μας, σε επίπεδο ATP. Η αρχή έγινε το 2018 στην Στοκχόλμη και ακολούθησαν το 2019 οι τίτλοι σε Μασσαλία, Εστορίλ και Λονδίνο (ATP Finals). Το 2020 έκανε το back to back στη Μασσαλία και πέρσι κατέκτησε τα τρόπαια σε Μόντε Κάρλο και Λιόν. Χθες, έκανε το repeat στο Μονακό, με τον Στέφανο να κατακτά τον 8ο τίτλο του σε 19 τελικούς (8-11).

O Έλληνας τενίστας πέτυχε την 22η νίκη του σε 29 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, με τον 23χρονο να ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο τη χωμάτινη σεζόν και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και φυσικά ενόψει του Ρολάν Γκαρός, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου. Μια εντυπωσιακή εβδομάδα για τον συμπατριώτη μας, που έπαιξε εξαιρετικό τένις και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στον δρόμο για τον τίτλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε κατά σειρά τους Φάμπιο Φονίνι (6-3, 6-0), Λάζλο Ντζέρε (7-5, 7-6 [1]), Ντιέγκο Σβάρτσμαν (6-2, 3-7 [3], 6-4), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (6-4, 6-2) και Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (6-3, 7-6 [3]). Με αυτές τις νίκες ο Ελληνας τενίστας έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στο Μόντε Κάρλο, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ.

Ο Ελληνας τενίστας υπερασπίστηκε τον τίτλο που πήρε πέρσι στο Μονακό και διατήρησε τους 1000 βαθμούς που είχε κερδίσει στην περσινή διοργάνωση. Με αυτούς τους βαθμούς ο Στέφανος παραμένει στο Νο.5 του κόσμου και σε απόσταση ασφαλείας από το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, Ματέο Μπερετίνι, που έχει στο… τσουβάλι του 4945 βαθμούς.

Εκτός από τους πολύτιμους βαθμούς που βάζει στο σακούλι του και τον διατηρούν στο top-5, ο 23χρονος θα γίνει επίσης πλουσιότερος κατά 836.335 ευρώ. To ποσό που αντιστοιχεί στον νικητή του Μόντε Κάρλο. Με αυτό το ποσό, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει φέτος ο συμπατριώτης μας μόνο από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί ξεπερνάει τα 2 εκατ. δολάρια και συγκεκριμένα αγγίζει τα 2.132.191 δολάρια. Ο Στέφανος, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.2 του Race ATP για τα Finals που θα γίνουν στο τέλος της σεζόν, συνολικά στην καριέρα του έχει κερδίσει 18.350.308 δολάρια μόνο από τα τουρνουά που έχει αγωνιστεί.

Σε αυτό το ποσό μάλιστα θα πρέπει να προστεθούν τα χρηματικά ποσά που έχει κερδίσει από διαφημίσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες που έχουν οι κορυφαίοι τενίστες. Τα μεγαλύτερα brand names του παγκόσμιου τένις, όπως είναι πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο 23χρονος είναι πλέον ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες μέσα στο 2022, με τον συμπατριώτη μας να ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο την clay court season και να… σκορπάει τρόμο στους αντιπάλους του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS