Επέστρεψε στο ξενοδοχείο μεταναστών ο Νόβακ Τζόκοβιτς -Αύριο η απόφαση για την απέλαση

Επέστρεψε στο ξενοδοχείο μεταναστών ο Νόβακ Τζόκοβιτς -Αύριο η απόφαση για την απέλαση

Ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς έφθασε στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 (τοπική ώρα, 06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της COVID-19.

Ο Σέρβος αθλητής είναι αντιμέτωπος με απέλαση μετά την ακύρωση της βίζας του για δεύτερη φορά, με την κυβέρνηση να τον χαρακτηρίζει ως απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι δικηγόροι του ασκούν έφεση κατά της απόφασης, την οποία χαρακτήρισαν «παράλογη», με την ακροαματική διαδικασία να έχει οριστεί για την Κυριακή.

Τα ξημερώματα η απόφαση για τον Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβις είναι προγραμματισμένο να παίξει στο Australian Open την Δευτέρα. Εάν κέρδιζε το τουρνουά, θα γινόταν ο πιο επιτυχημένος άνδρας τενίστας στην ιστορία του αθλήματος με 21 μεγάλους τίτλους. Ωστόσο, η αυριανή ακρόαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδος), είναι κρίσιμη για να μπορέσει ο Τζόκοβιτς να αγωνιστεί λίγες ώρες αργότερα. Εάν χάσει την έφεση, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα έρθει αντιμέτωπος με απέλαση και τριετή απαγόρευση βίζας.

Την ίδια ώρα, τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν πως ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ επέλεξε να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς επειδή – κατά την άποψή του – η παρουσία του ανεμβολίαστου παίκτη θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντιδράσεις στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. «Θεωρώ ότι η παρουσία του μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία της αυστραλιανής κοινότητας» έγραψε σε μια επιστολή προς τον Τζόκοβιτς και τους δικηγόρους του, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως θα μπορούσε επίσης να να προκαλέσει «αναταραχή» επειδή είναι ένα «άτομο επιρροής και θέσης».

Υπενθυμίζεται πως η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ανακλήθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, αφότου αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν πως «απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία» για να λάβει εξαίρεση εμβολίου.

Ο σταρ του τένις κρατήθηκε για μέρες σε ξενοδοχείο μετανάστευσης, πριν αποκατασταθεί η βίζα του από δικαστή, ο οποίος διέταξε την απελευθέρωσή του, κρίνοντας πως οι συνοριοφύλακες αγνόησαν τη σωστή διαδικασία κατά την άφιξή του.

Όμως χθες το βράδυ, ο Άλεξ Χοκ ακύρωσε για άλλη μία φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς υπό διαφορετικές εξουσίες στον Νόμο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Ο νόμος του επιτρέπει να απελάσει οποιονδήποτε θεωρεί πιθανό κίνδυνο για την «υγεία, την ασφάλεια ή την καλή τάξη της αυστραλιανής κοινότητας».

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε ότι η απόφαση ήρθε μετά από «προσεκτική εξέταση».

Αναφερόμενος στη βαριά κριτική που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του επειδή επέτρεψε στον ανεμβολίαστο παίκτη να εισέλθει στην Αυστραλία, ο κ. Μόρισον είπε: «Οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS