Τζόκοβιτς: Κέρδισε το δικαστήριο - Παραμένει στην Αυστραλία

Τζόκοβιτς: Κέρδισε το δικαστήριο - Παραμένει στην Αυστραλία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος σταρ του τένις, κέρδισε τουλάχιστον μια προσωρινή νίκη στην προσπάθειά του να παραμείνει στην Αυστραλία, καθώς δικαστής διέταξε την κυβέρνηση να τον απελευθερώσει από την κράτηση και να αποκαταστήσει τη βίζα που είχε ακυρώσει επειδή ο Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί για τον Covid -19.

Η απόφαση, η οποία εγκρίνει συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, ήρθε πέντε ημέρες αφότου ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε αεροδρόμιο κατά την άφιξη σε πτήση από το Ντουμπάι. Δεν εγγυάται ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open, το οποίο έχει κερδίσει ρεκόρ εννέα φορές. Στο δικαστήριο τη Δευτέρα, η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά ακόμα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι έκρινε πως η απόφαση ακύρωσης της βίζας του Σέρβου ήταν «παράλογη» και γι’ αυτό αποφάσισε ότι ο αθλητής μπορεί να παραμείνει στη χώρα και αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαρίσει είναι το τι μέλλει γενέσθαι για τη συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open.

Έγινε διακανονισμός κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.


Θα ασκηθεί έφεση;


Σύμφωνα με τον Guardian πάντως, η απόφαση αυτή δεν κάνει τον Σέρβο να πανηγυρίζει κι αυτό γιατί η πλευρά της κυβέρνησης μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ακυρώσει την απόφαση απελάσσοντας τον Τζόκοβιτς αν το κρίνει απαραίτητο.

Οπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση αναγνώρισε στη διάρκεια των διακανονισμών ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Σέρβο να απολογηθεί και να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η βίζα του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS