Οικονόμου: Λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα στήριξης των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά

Οικονόμου: Λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα στήριξης των πολιτών χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά

Στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας από τα νοικοκυριά, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα για τη στήριξη των πολιτών και δεσμευόμαστε να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας όσο χρειαστεί, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ Οικονόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης με ευθύνη, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά, με στόχο να μετριάσει -όχι να μηδενίσει- τις συνέπειες μίας εξωγενούς κρίσης.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Eρωτηθείς σχετικά να σχολιάσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για αίτημα από πλευράς ΝΑΤΟ να αποσταλούν τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα αποστολής S300 στην Ουκρανία

Απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει εδώ

«Η Ελλάδα έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και οπλισμό. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι παραπάνω στο τραπέζι» είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση συστήματα αναγκαία για την άμυνα της χώρας δεν τίθεται ζήτημα για να τα στείλουμε στην Ουκρανία» χαρακτηρίζοντας τους S300 αναγκαίους για την άμυνα της χώρας.

«Οτιδήποτε κρίνεται αναγκαίο για την άμυνα της χώρας, είναι απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνει εδώ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει ζητηθεί κάτι σχετικό από το ΝΑΤΟ.

Συνεκμετάλλευση και αποστρατιωτικοποίηση

Σημειώνεται ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής – αντιαεροπορικής άμυνας «S300» είναι είναι τοποθετημένα στα νησιά και ορισμένοι συνδύαζαν τυχόν αποστολή τους στην Ουκρανία με την «αποστρατιωτικοποίηση» που ζητάει η Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου κατά τη συζήτησή του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρέπεμψε στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας και τόνισε ότι «δεν έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

«Σε ότι αφορά τις θέσεις μας για τη μόνη διαφορά μας με την Τουρκία, η χώρα μας δεν έχει μετακινηθεί, ως εκ τούτου δεν μπορεί να συζητηθεί τέτοιο ζήτημα». σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κληθείς επίσης να σχολιάσει το μπαράζ παραβιάσεων που έκανε η Τουρκία χτες το βράδυ ανέφερε ότι δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο ωστόσο παρέπεμψε στο κλίμα της συνάντησης Μητσοτάκη και Ερντογάν λέγοντας ότι «οι τόνοι από την πλευρά ήταν διακριτοί» ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι προς όφελός μας να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες εντάσεις».

Δεν είναι δουλειά μας

Αναφορικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται την θέση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να αποφασίσει ή να διερευνά ποιος είναι εγκληματίας πολέμου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «με τον Χουλουσί Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού».

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ξεκαθάρισε: «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS