Οικονόμου: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στο σύνολό της - Πρέπει να πάρει γενναία μέτρα η ΕΕ

Οικονόμου: Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στο σύνολό της - Πρέπει να πάρει γενναία μέτρα η ΕΕ

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα τυχόν υπερκέρδη των εταιρειών, όταν και αν βεβαιωθούν από την ΡΑΕ, θα φορολογηθούν σε ποσοστό 90%.


Στο πρόβλημα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας εκρηκτική τη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο που το πρόβλημα της ακρίβειας εμφανίστηκε με απειλητικές διαθέσεις η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να το αντιμετωπίσει έχοντας διαθέσει στην κοινωνία και κυρίως σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα τυχόν υπερκέρδη των εταιρειών, όταν και αν βεβαιωθούν από την ΡΑΕ, θα φορολογηθούν σε ποσοστό 90% και τα χρήματα θα επιστραφούν μέσω του προϋπολογισμού και πάλι στην κοινωνία.

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια σε άλλα προϊόντα είπε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι και βεβαιώνονται πρόστιμα στους παραβάτες. Συμπλήρωσε πως από την επομένη εβδομάδα, όταν και θα λυθεί και το νομικό πρόβλημα, θα ανακοινώνονται τα ονόματα των παραβατών για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιοι αισχροκερδούν.

Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στο σύνολο τους και πρέπει η Ε.Ε. να βοηθήσει παίρνοντας ουσιαστικά και γενναία μέτρα, καθώς το πρόβλημα αφορά όλα τα κράτη».

Πρόσθεσε πως μέχρι να πάρει μπροστά η Ε.Ε., η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών. Προειδοποίησε ακόμα πως αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τότε εκτός από την ανθρωπιστική κρίση θα βρεθούμε μπροστά και σε μια νέα κρίση λαϊκισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS