Μεγάλη πτώση στις εξαγωγές ντίζελ της Ρωσίας, αλλά χαμηλότερη από τις προσδοκίες

Μεγάλη πτώση στις εξαγωγές ντίζελ της Ρωσίας, αλλά χαμηλότερη από τις προσδοκίες

Οι εξαγωγές ντίζελ από τη Ρωσία μειώθηκαν απότομα τον Απρίλιο από τα προπολεμικά επίπεδα, καθώς οι αγοραστές πετρελαίου προσπαθούν μέσω των κυρώσεων να πλήξουν έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κόσμο.

Οι αποστολές καυσίμου τύπου ντίζελ από τα λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας ήταν περίπου μισό εκατομμύριο τόνοι, ή 14%, χαμηλότερα τον περασμένο μήνα από τον Φεβρουάριο - οι τελευταίες ημέρες του οποίου σηματοδότησε την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η παγκόσμια αγορά ντίζελ είναι ήδη εξαιρετικά «σφιχτή» και η Ρωσία είναι σημαντικός προμηθευτής. Η πτώση των εξαγωγών τον περασμένο μήνα μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο περίμεναν ορισμένοι, αλλά δύο άτομα που ασχολούνται με την εμπορία ντίζελ είπαν στο Bloomberg ότι αναμένουν περαιτέρω μείωση στις αποστολές του Μαΐου. Οι προτεινόμενες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν επίσης να παρεμποδίσουν σημαντικά τις μελλοντικές εμπορικές ροές εάν εφαρμοστούν.

«Η μεγαλύτερη μείωση μπορεί να φανεί από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας καθώς αρχίζουν να επιβάλλονται κυρώσεις από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε η Pamela Munger, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη Vortexa. «Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία μείωσαν όλες τις εισαγωγές ρωσικού ντίζελ».

Οι εξαγωγές ντίζελ ήταν 3,32 εκατ. τόνοι τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 3,88 εκατ. τόνους τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vortexa. Δύο άτομα που ασχολούνται με την αγορά ντίζελ ανέφεραν παρόμοιες διαφορές περίπου 500.000 τόνων μεταξύ αυτών των δύο μηνών, ενώ ένα τρίτο σημείωσε ελαφρώς μεγαλύτερη πτώση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS