Εισβολή στην Ουκρανία: Ουρές έξω από καταστήματα, πρατήρια βενζίνης και ΑΤΜ

Εισβολή στην Ουκρανία: Ουρές έξω από καταστήματα, πρατήρια βενζίνης και ΑΤΜ

Πολλοί είναι εκίνοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να φύγουν προς τη δυτική Ουκρανία, όπου πιστεύουν ότι θα είναι πιο ασφαλείς
Τεράστιες ουρές από Ουκρανούς πολίτες δημιουργήθηκαν έξω από ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και πρατήρια βενζίνης στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, την ώρα ακούγονται εκρήξεις και οι ηχούν σειρήνες συναγερμού στη χώρα.

Οι αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο του ισχύοντος στρατιωτικού νόμου, ωστόσο, πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων είναι επίσης γεμάτα με ανθρώπους που κάνουν προμήθειες για να μείνουν στο Κίεβο, ενώ ακόμη λειτουργούν οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Πολλοί είναι οι Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να φύγουν μακριά από τις επικίνδυνες πόλεις προς τη δυτική Ουκρανία, όπου πιστεύουν ότι θα είναι πιο ασφαλείς.

Ουρές δεκάδων χιλιομέτρων, είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του πρωινού στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την πόλη Λβιβ. «Φεύγω διότι ξεκίνησε πόλεμος, ο Πούτιν μας επιτέθηκε», δήλωσε η Οξάνα, η οποία οδηγούσε ένα από τα αυτοκίνητα που είχαν κολλήσει στην κίνηση έχοντας την τρίχρονη κόρη της στο πίσω κάθισμα.

«Φοβόμαστε τους βομβαρδισμούς», είπε χαρακτηριστικά. 

Η ίδια εξήγησε ότι στόχος της είναι απλώς να φύγει από το Κίεβο, μετά θα αποφασίσει πού θα πάει.

«Πείτε τους (σ. σ. στη Ρωσία): ‘Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είναι πολύ τρομοκρατικό’», πρόσθεσε.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS