Εισβολή στην Ουκρανία: Έτοιμος ο Πούτιν να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης

Εισβολή στην Ουκρανία: Έτοιμος ο Πούτιν να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατικοποίηση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με το Κίεβο σχετικά με την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας, εν μέσω μιας εκτυλισσόμενης ρωσικής εισβολής στη γείτονά της.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατικοποίηση.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία για τις εννοιολογικές «κόκκινες γραμμές»», είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει για αυτό».

Ο Πούτιν είχε προηγουμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται ότι τα αιτήματα να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα μόλις την Τετάρτη έμειναν αναπάντητα. Μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας νωρίς την Πέμπτη, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ολική επίθεση της Μόσχας το πρωί της Πέμπτης στην Ουκρανία με πυραύλους και πολεμικά αεροσκάφη απειλεί να ωθήσει την Ευρώπη στη σοβαρότερη σύγκρουσή της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ