Ενεργειακή κρίση: Προ των πυλών νέο κύμα ανατιμήσεων

Ενεργειακή κρίση: Προ των πυλών νέο κύμα ανατιμήσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τέταρτη ημέρα.


Νέες ανατιμήσεις φαίνεται πως έρχονται στο μέτωπο της βενζίνης εντός της εβδομάδας, ως αποτέλεσμα της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου , ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος των μετακινήσεων και τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Ειδικότερα, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο για τέταρτη ημέρα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ εξετάζει σοβαρά την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού, ως «ποινή» στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το πετρέλαιο Μπρεντ ενισχύθηκε έως 3,2% στα 119,35 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή η τιμή είναι αυξημένη πάνω από 7% σε σχέση με την Παρασκευή.

Το αμερικανικό αργό νωρίτερα ξεπέρασε τα 115 δολάρια το βαρέλι, ενώ το προηγούμενο τριήμερο σημείωσε άνοδο κατά 18%.

Η τιμή της βενζίνης στην αντλία βρίσκεται ήδη στη χώρα μας πάνω από τα 2 ευρώ και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των διεθνών εξελίξεων.

Άνοδο των τιμών μέσα στην εβδομάδα, προέβλεψε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτολογλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «8 στους 10 οδηγούς που βάζουν πλέον βενζίνη έρχονται με το λαμπάκι αναμμένο, είναι στα όρια».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν χθες Δευτέρα στα €2,042 ανά λίτρο και εκείνης των 100 οκτανίων στα €2,220 ανά λίτρο. Το diesel κίνησης διαμορφώνεται στο €1,907 και το πετρέλαιο €1,505 το λίτρο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ