Γερμανικός Τύπος: «Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία»

Γερμανικός Τύπος: «Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία»

Στις ελληνικές προσδοκίες από τη γερμανική προεδρία της Ε.Ε. εστιάζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ραδιοσταθμού DLF με τίτλο «Μεγάλη τύχη» για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία».

«Η Γερμανία αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. και οι προσδοκίες από ελληνικής πλευράς είναι μεγάλες, γράφει ο ανταποκριτής της ARD στην Κωνσταντινούπολη Τόμας Μπόρμαν.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «η προσμονή στην Ελλάδα για το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας ξεκίνησε μέσα Μαΐου, όταν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότειναν από κοινού ένα Ταμείο Ανάκαμψης ύψους μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ για τις χώρες αυτές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Ας σημειωθεί ότι μιλάμε για 500 δισ. επιδοτήσεις και όχι δάνεια, τα οποία δεν πρέπει να επιστραφούν. Η γενναιοδωρία της καγκελαρίου εξέπληξε πολλούς στον νότο της Ευρώπης. Και σαν μην έφθανε αυτό, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αύξησε το ποσόν κατά 250 δισ. ευρώ σε μορφή δανείων».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ARD, γίνονται δεκτά στην Ελλάδα με ικανοποίηση. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι η καγκελάριος είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει από την ερχόμενη Τετάρτη. Παρόμοια είναι η θέση υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας σε ψηφιακή εκδήλωση στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είπε πως είναι «μεγάλη τύχη» ότι η Γερμανία παίρνει τώρα τη σκυτάλη της προεδρίας διότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη μια αποτελεσματική ηγεσία στην Ευρώπη: «Η καγκελάριος και η γερμανική κυβέρνηση θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε ένα καλό αποτέλεσμα, υπογράμμισε τη Τρίτη το βράδυ ο έλληνας υπουργός».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS