«Έκρηξη» στο Χρηματιστήριο μετά τη σαρωτική νίκη Μητσοτάκη

«Έκρηξη» στο Χρηματιστήριο μετά τη σαρωτική νίκη Μητσοτάκη

Πάνω από τις 1.204 μονάδες ξεκίνησε την πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές το Χρηματιστήριο Αθηνών, με εμφατικά κέρδη 6,18% για τον Γενικό Δείκτη Τιμών και συναλλαγές στα πρώτα 10 λεπτά άνω των 30 εκατ. ευρώ.


Αυτή τη στιγμή, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 9 μήνες με απόδοση 3,92%, τη στιγμή που ο αντίστοιχος τίτλος βρίσκεται στο 4,30% απόδοση!

Η άνοδος στο Χρηματιστήριο αφορά πρωτίστως στις τράπεζες και όλα τα blue chips. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 14 χρόνια με τους επενδυτές να έχουν τη διάθεση να επαναφέρουν την αγορά στην κανονικότητα.

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της ΔΕΗ που ενισχύεται κατά 11,36% επιστρέφει στην περιοχή που βρισκόταν πριν από 1,5 χρόνο στα 9 ευρώ όταν έγινε η ΑΜΚ. Κατά 12,5% ενισχύεται η Eurobank, 10% η ΕΤΕ, 9% η Πειραιώς και 12,5% η μετοχή της Alpha Bank στο 1,35 ευρώ.

Κέρδη πάνω από 5% για τη Mytilineos, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΜΟΗ, ενώ με 7,8% ενισχύεται η μετοχή της ΕΧΑΕ. Πάνω από 4% ενισχύονται τα Jumbo, ενώ πάνω από 3% η άνοδος για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ