Εκλογές: Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες για να διεξαχθούν

Εκλογές: Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες για να διεξαχθούν

Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την ημερομηνία των εκλογών

Το νέο έτος ξεκινά με το μυαλό στις εκλογές, με τα πολιτικά κόμματα να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογική αναμέτρηση του 2023.

Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο φούντωσαν οι φήμες ότι οριστικοποιήθηκε η επιλογή του Απριλίου από τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ανακοίνωση στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου, αντί για τον Μάιο, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο να αιτιολογήσει την απόφαση του αυτή ως απόρροια της έναρξης της τουριστικής περιόδου και να την αποσυνδέσει από τις εκλογές.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο», ανέφερε.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τις εκλογές

Οι δύο πρώτες Κυριακές του Απριλίου παραμένουν οι επικρατέστερες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, και ειδικά η 9η Απριλίου, παρότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, σύμφωνα με τον άνωθεν ιστότοπο. Ο ίδιος έχει ζητήσει από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην κατεβάσουν τα μολύβια το προσεχές τρίμηνο, αλλά αντιθέτως, να δουλέψουν για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου που τους έχει ανατεθεί.

Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την ημερομηνία των εκλογών.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν ένα «πηγαδάκι» το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν για να ευχηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το νέο έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτσούμπας φέρεται να ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά», με τον κ. Κουτσούμπα να επιμένει, ρωτώντας «πότε ακριβώς;». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε: «Μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Στόχος είναι η ψήφιση 30 νομοσχεδίων πριν κλείσει η Βουλή για την προεκλογική περίοδο, μεταξύ των οποίων το νέο πλαίσιο για το Πόθεν Έσχες, προγράμματα υποστήριξης ανέργων, ο νέος χάρτης διοικητικής δικαιοσύνης, η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και η σύσταση εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τα απόβλητα και τα ύδατα.

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS