ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φήμες για σχέδιο δολοφονίας του Εκρέμ Ιμάμογλου από τζιχαντιστές του ISIS

Πηγές από το Δήμο της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσαν σε τουρκικά ΜΜΕ ότι η αστυνομία τους προειδοποίησε για μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας κατά του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τα μέτρα ασφαλείας του προερχόμενου από την κεμαλική αντιπολίτευση Ιμάμογλου, που κοντράρει σε σειρά θεμάτων τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενισχύθηκαν μετά τις φήμες ότι τζιχαντιστές του ISIS σχεδιάζουν να τον δολοφονήσουν, όπως ανέφερε το OdaTV. To ίδιο δίκτυο υποστήριξε ότι από τις 23 Νοεμβρίου έχουν δοθεί εντολές στους σωματοφύλακες του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης να είναι «πιο προσεκτικοί». Ένα άλλο δίκτυο, το Halk TV ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές που φέρονται να σχεδιάζουν την επίθεση κατά του Ιμάμογλου δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα Sozcu ότι ο Ιμάμογλου απειλείται με δολοφονική επίθεση. «Έχουμε λάβει μια αναφορά από τις υπηρεσίες πληροφοριών, στην οποία υπάρχουν κι άλλα ονόματα. Αλλά δεν πρόκειται για μια επιβεβαιωμένη ή επικαιροποιημένη πληροφορία, αλλά για μη επιβεβαιωμένη», ανέφεραν. H ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης διαψεύδει πάντως τις πληροφορίες αυτές.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διωγμοί των Χριστιανών στην Τουρκία

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS