Απασφάλισε ο Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Υποστηρίζεις τρομοκράτες

Απασφάλισε ο Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Υποστηρίζεις τρομοκράτες

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος-τρομοκράτης» και διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την άποψη ότι η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά πολιτικός φορέας, εκλεγμένος από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

«Δεν αποδεχόμαστε το κήρυγμα» του Ερντογάν, υπογραμμίζει ο Νετανιάχου, υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς κουρδικών κοινοτήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ερντογάν: «Τρομοκρατικό κράτος» το Ισραήλ, «πολιτικό κόμμα» η Χαμάς, ξοφλημένος ο Νετανιάχου

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, μιλώντας την Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, αποκάλεσε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε επίσης τον Μπενιαμίν Νετανιάχου -τον οποίο ο ίδιος έχει ξεγράψει ως συνομιλητή- να ανακοινώσει αν η χώρα του διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την άποψή του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους, και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα εργαστεί στη διεθνή σκηνή για να διασφαλίσει ότι θα αναγνωριστούν ως «τρομοκράτες» οι παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ανάλογα σχόλια έχει κάνει ο Ερντογάν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, αποκαλώντας επανειλημμένα «κατοχική δύναμη» το Ισραήλ και επιμένοντας ότι το εβραϊκό κράτος δέχθηκε επιθέσεις από Παλαιστίνιους «μαχητές της ελευθερίας».

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Ερντογάν ανακάλεσε για «διαβουλεύσεις» τον πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, λόγω των επιχειρήσεων των IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Ηγέτης αντιπολίτευσης Ισραήλ στον Ερντογάν: Όχι μαθήματα ηθικής από άνθρωπο με απεχθές ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν εις βάρος του Ισραήλ, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, πέρασε στην αντεπίθεση.

«Δεν θα πάρουμε μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο Ερντογάν, έναν άνθρωπο με απεχθές ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε στην πλατφόρμα X. Και συμπλήρωσε: «Το Ισραήλ αμύνεται ενάντια στους βάναυσους τρομοκράτες της Χαμάς-ISIS, σε ορισμένους εκ των οποίων έχει επιτραπεί να επιχειρούν κάτω από τη στέγη του Ερντογάν». 

(Με πληροφορίες από Times of Israel, Al Jazeera)

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ