Satan-2: Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα δοκιμή του πανίσχυρου βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να αφανίσει χώρες

Satan-2: Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα δοκιμή του πανίσχυρου βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να αφανίσει χώρες

Τρόμο έχει προκαλέσει στη Δύση η προειδοποίηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ότι «μπορεί» να δοκιμάσει τον πανίσχυρο πύραυλο Satan-2 πριν από το τέλος του έτους

«Οι δοκιμές σχεδιασμού πτήσης του Sarmat [του πυραύλου Satan-2] ενδέχεται να συνεχιστούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους με μια δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί»,δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Ο Satan-2  είναι ένας τρομακτικός πύραυλος (ICBM) ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Δηλαδή και στόχους στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Ο ICBM Sarmat έχει μήκος περίπου 116 πόδια, ζυγίζει 220 τόνους και μπορεί να φέρει 15 ελαφρές πυρηνικές κεφαλές ταυτόχρονα, διατεταγμένες ως πολλαπλά οχήματα επανεισόδου με ανεξάρτητη στόχευση (Multiple Independently Targetable Re-Entry Vehicles - MIRVs), που σημαίνει ότι ένας μόνο πύραυλος μπορεί να πλήξει μια σειρά στόχων ταυτόχρονα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ