Ουκρανία: Η συγκλονιστική στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος μετατρέπει σε ερείπια το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο

Ουκρανία: Η συγκλονιστική στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος μετατρέπει σε ερείπια το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο

Η επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο άφησε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς, την ώρα που οι Ρώσοι εντείνουν τους βομβαρδισμούς στις πόλεις της Ουκρανίας.

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη στιγμή που ένα εμπορικό κέντρο στο Κίεβο κυριολεκτικά εξαφανίζεται, έπειτα από ρωσική επίθεση με πυραύλους κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αφήνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους νεκρούς, με τους διασώστες να δίνουν μάχη για να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες κάτω από τα ερείπια του εμπορικού κέντρου.

Στο βίντεο φαίνεται ο πύραυλος που πέφτει στο γυμναστήριο Sport Life έξω από το εμπορικό κέντρο Retroville, ισοπεδώνοντας το κτίριο του γυμναστηρίου και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε αυτό του εμπορικού κέντρου.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς τι είδους βλήμα χρησιμοποιήθηκε, αλλά η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να ανατινάξει όλα τα παράθυρα από το εμπορικό κέντρο και να αναποδογυρίσει και να κάνει στάχτη τα οχήματα που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης.

Το εμπορικό κέντρο στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας της Ουκρανίας επλήγη αργά χθες, Κυριακή, προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων, καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

 

 

Τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον χώρο στάθμευσης κονιορτοποιήθηκαν, ενώ ένας γιγαντιαίος κρατήρας πολλών μέτρων δημιουργήθηκε μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

 

Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κοντά στο εμπορικό κέντρο ήταν αποθηκευμένοι εκτοξευτές πυραύλων της Ουκρανίας, με τον αμυνόμενο στρατό, πάντως, να μην ενημερώνει για ενδεχόμενη ύπαρξη δυνάμεών του τη στιγμή της επίθεσης.

«Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών. Υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε δημοσιογράφους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ