Politico για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε την σταθερότητα και τη συνέχεια»
Featured

Politico για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε την σταθερότητα και τη συνέχεια»

Επικυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η επιλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρος της Κομισιόν, αναλαμβάνοντας το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια δεύτερη θητεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φον ντερ Λάιεν, επανεξελέγη με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, του Renew, καθώς και των Πράσινων.

Τις εβδομάδες και τους μήνες που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας, ορισμένοι ευρωβουλευτές εντός αυτών των κεντρώων ομάδων δήλωσαν ότι δεν θα την ψήφιζαν, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει υποστήριξη εκτός του υφιστάμενου συνασπισμού της, μεταξύ άλλων, των αριστερών Πρασίνων.

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέλεξε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για άλλα πέντε χρόνια ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιλέγοντας τη σταθερότητα και τη συνέχεια για το ισχυρότερο θεσμικό όργανο της ΕΕ, αναφέρει το Politico. Η Γερμανίδα πολιτικός, έλαβε 401 ψήφους μετά από μυστική ψηφοφορία. Την Φον ντερ Λάιεν καταψήφισαν 284 ευρωβουλευτές, 15 λευκά και 7 ψήφοι κηρύχθηκαν άκυρες, σε σύνολο 707 ψηφισάντων.

''Ανακούφιση'' για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αφού άκουσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η εκ νέου πρόεδρος της Κομισιόν χαμογέλασε και σηκώθηκε όρθια, εμφανώς ανακουφισμένη.

Αγκάλιασε τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Σίγκφριντ Μουρεσάν από την ομάδα του ΕΛΚ καθώς περιτριγυρίζονταν από φωτογράφους. Οι ευρωβουλευτές στην αίθουσα στέκονταν όρθιοι και την χειροκροτούσαν και ο Βέμπερ της προσέφερε αμέσως λουλούδια.

Διαβάστε ακόμα: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επανεξελέγη με 401 ψήφους στην προεδρία της Κομισιόν - To παρασκήνιο της ψηφοφορίας

Στη συνέχεια, η Φον ντερ Λάιεν αγκάλιασε ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες.

Δεύτερη θητεία στο τιμόνι' της Κομισιόν

Τώρα που η Φον ντερ Λάιεν έχει την υποστήριξη τόσο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα αρχίσει να συγκροτεί τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Φον ντερ Λάιεν προήδρευσε της Επιτροπής κατά τη διάρκεια δύο μεγάλων κρίσεων, της πανδημίας του κορωνοϊού και της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχει κερδίσει τον σεβασμό των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τη σταθερή υποστήριξή της στο Κίεβο και την ικανότητά της να καλλιεργεί στενές σχέσεις με τους συμμάχους της Ευρώπης, σημειώνει η Guardian.

Η επιβεβαίωσή της για μια ακόμη θητεία ως επικεφαλής της Επιτροπής θα αποτελέσει ανακούφιση για πολλές πρωτεύουσες της ΕΕ, οι οποίες αναζήτησαν τη συνέχεια στις Βρυξέλλες εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας σε ορισμένα κράτη μέλη, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των ανησυχιών για τις πιθανές επιπτώσεις των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ