Συνάντηση Μητσοτάκη με Στάρμερ στη Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση

Συνάντηση Μητσοτάκη με Στάρμερ στη Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση

Στο περιθώριο της τέταρτης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βρετανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Σερ Κιρ Στάρμερ.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί μια παραγωγική σχέση με την Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το καλό κλίμα μεταξύ τους φάνηκε και τον Νοέμβριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον κ. Στάρμερ, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.

Η ικανοποίηση για την επανεκλογή της Φον ντερ Λάιεν - Πού επικεντρώθηκε η Σύνοδος

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, έκανε συγχαρητήρια αναφορά στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν. «Σας ευχαριστώ, κ. πρωθυπουργέ. Πραγματικά, εκτιμούμε το γεγονός ότι έχετε πάντα το χρόνο να συνεργάζεστε με όλους στην περιοχή μας και με αυτό τον τρόπο να διασφαλίζετε ότι η Ελλάδα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης όλων των χωρών μας» είπε στον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του Κοσόβου.

«Πάντα είχαμε αυτόν το ρόλο. Είναι πάντα χαρά μου που σας συναντώ και συζητάμε για τις περιφερειακές εξελίξεις. Μόλις πληροφορήθηκα ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ήμουν ένας από τους διαπραγματευτές εκ μέρους της. Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια, αλλά και μια ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο.

Όσον αφορά τη Σύνοδο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή συμμετείχαν 47 ηγέτες από την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Πραγματοποιήθηκαν δύο βασικές συνεδριάσεις της ολομέλειας και τρεις ξεχωριστές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, που αφορούσαν τη μετανάστευση, την ενέργεια και την υπεράσπιση-διασφάλιση της δημοκρατίας.

Στην τελευταία συμμετείχε ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ, μεταξύ άλλων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ