Ερντογάν: «Θα συναντήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη»

Ερντογάν: «Θα συναντήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι θα συναντήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρ. Ερντογάν, έκανε τις εν λόγω δηλώσεις αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «παρά τη διάψευση από την ελληνική πλευρά».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν τόνισε πως «θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε στις ΗΠΑ. Βέβαια, υπάρχει η απόφαση των EUMED9, θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο κ. Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει», χαρακτηρίζοντας την εν λόγω απόφαση ως ανεπιθύμητη.

Υπενθυμίζεται, ότι όταν ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο τηςΔΕΘ, είχε απαντήσει ότι: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν». Ο πρωθυπουργός είχε συμπληρώσει ακόμη: «Η πολιτική μας έναντι της Τουρκίας δεν αλλάζει, επιζητούμε καλές σχέσεις, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Γνωρίζουν όλοι ότι το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Θεωρώ θετικό ότι το 2021 δεν είχε τις εντάσεις του 2020. Μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο στο προσφυγικό, εκεί εστιάστηκε και η πρόσφατη μεταξύ μας συζήτηση. Εκεί υπάρχει βασική συμφωνία Ευρώπης-Ελλάδας και Τουρκίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS