Παρέμβαση Ομπάμα για Μπάιντεν: Πιθανότατα θα χάσει, αλλά αφήστε τον να αποφασίσει μόνος του αν θα αποσυρθεί

Παρέμβαση Ομπάμα για Μπάιντεν: Πιθανότατα θα χάσει, αλλά αφήστε τον να αποφασίσει μόνος του αν θα αποσυρθεί

Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει πως τα τελευταία 24ωρα ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά πως ο Τζο Μπάιντεν ίσως θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, σε συζητήσεις που είχε με άλλους Δημοκρατικούς, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επικράτησης του Μπάιντεν επί του Τραμπ «έχουν συρρικνωθεί σημαντικά», ωστόσο η απόφαση να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση «θα πρέπει να ληφθεί από τον ίδιο», δείχνοντας έτσι την αντίθεσή του στις πιέσεις που δέχεται από άλλους Δημοκρατικούς.

Τουλάχιστον 20 στελέχη της παράταξης έχουν εκφράσει ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του και ορισμένοι πιέζουν αρκετά, όπως και η Νάνσι Πελόζι, μεταξύ αυτών.

Η άποψη του Ομπάμα για την κατάσταση της κούρσας έρχεται αφότου η Axios ανέφερε ότι πηγές των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η συνεχής συζήτηση για την έξοδο από την κούρσα του Μπάιντεν θα τον ωθήσει στο να πάρει τελικά την απόφαση, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, αν και έδειξε για πρώτη φορά ανοιχτός να το συζητήσει, είπε ότι μόνον «ο Θεός ή μια ιατρική κατάσταση» θα τον οδηγούσε στο να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες, οι δημοσκοπήσεις τον ρίχνουν κάτω από τον Τραμπ και σε συνδυασμό με την ηλικία του και την υγεία του, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει την κατάσταση.

Πελόζι, Σούμερ και Τζέφρις μίλησαν με τον Μπάιντεν και του είπαν ορισμένες «σκληρές αλήθειες» αναφέρει το δημοσίευμα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως του ξεκαθάρισαν ότι θα χάσουν τον «Λευκό Οίκο» και θα πρέπει να αποσυρθεί για το «καλό του έθνους». Δεν κατάφεραν, όμως, να τον πείσουν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ