Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία: Καλέσαμε τη Μέρκελ στην Μπούτσα αλλά εκείνη προτίμησε τον ήλιο στην Τοσκάνη

Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία: Καλέσαμε τη Μέρκελ στην Μπούτσα αλλά εκείνη προτίμησε τον ήλιο στην Τοσκάνη

Άστραψε και βρόντηξε ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανίας, Αντρίι Μελνίκ, με αφορμή την ανοιξιάτικη απόδραση της τέως Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει από την 67χρονη Μέρκελ να επισκεφθεί την πόλη Μπούτσα για να πάρει μία ιδέα από τα έκτροπα των Ρώσων. Η ίδια, ωστόσο, έκανε την επιλογή της: επισκέφθηκε τον αγαπημένο της προορισμό, την Ιταλία.

«Σίγουρα, δεν υπάρχουν δολοφονημένες γυναίκες και παιδιά στους δρόμους στη Φλωρεντίας. Αλλά υπάρχει πολιτισμός και τέχνη. Υπέροχα», έγραψε με καυστικό τρόπο στο Twitter ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Bild» επικαλούμενο την ιταλική εφημερίδα «La Natione», η τέως Καγκελάριος της Γερμανίας απολαμβάνει αυτή την περίοδο την ανοιξιάτικη λιακάδα στη Φλωρεντία.

Η Μέρκελ βρίσκεται στην Τοσκάνη από το Σάββατο και, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, την συνοδεύει ο σύζυγός της, Γιοαχίμ Ζάουερ.

Το ζευγάρι διέμεινε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Η Μέρκελ περπάτησε αρκετά στους δρόμους της ιταλικής πόλης και επισκέφθηκε πολλά αξιοθέατα.

Εδώ και χρόνια ταξιδεύει στην Ιταλία καθώς της αρέσει να περνά κυρίως τις καλοκαιρινές της διακοπές κάνοντας πεζοπορία στο νότιο Τιρόλο.

Λίγες ώρες μετά τις αιχμηρές δηώσεις του Ουκρανού πρέσβη της Γερμανίας για το ταξίδι της Μέρκελ στην Ιταλία, η εκπρόσωπός της δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου ότι, η τέως Καγκελάριος δεν πρόκειται να προβεί σε περαιτέρω σχόλια για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι, σε γραπτή δήλωσή της στις 25 Φεβρουαρίου, η Μέρκελ είχε καταδικάσει έντονα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και υποστήριξε τις προσπάθειες του διαδόχου της , Όλαφ Σολτς, να βάλει φρένο στις πολεμικές φιλοδοξίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ