Νέα έρευνα: Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος νοσηλείας εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον

Νέα έρευνα: Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος νοσηλείας εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον

Νέα έρευνα που έρχεται στη δημοσιότητα αναδεικνύει ότι ο κίνδυνος νοσηλείας με την μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού είναι περίπου το ένα τρίτο εκείνου της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με μια βρετανική ανάλυση περισσότερων από ένα εκατομμύριο κρουσμάτων και των δύο παραλλαγμένων στελεχών τις τελευταίες εβδομάδες.

Μειωμένος ο κίνδυνος στην Όμικρον

Ειδικότερα, τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν από την Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας (UK Health Security Agency), ανέδειξαν επίσης ότι τα εμβόλια λειτουργούν καλά έναντι της Όμικρον, με μια τρίτη δόση να συνδέεται με 81% μειωμένο κίνδυνο νοσηλείας, σε σύγκριση με παρόμοιους ανεμβολίαστους ασθενείς.

«Η τελευταία σειρά αναλύσεων συμβαδίζει με τις ενθαρρυντικές ενδείξεις που έχουμε ήδη δει», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρική σύμβουλος στο UKHSA.

Νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα

«Εντούτοις, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε οποιοδήποτε τελικό συμπέρασμα σχετικά με τη νοσοκομειακή βαρύτητα και η αυξημένη μεταδοτικότητα της Όμικρον και τα αυξανόμενα κρούσματα στον πληθυσμό των άνω των 60 ετών στην Αγγλία σημαίνουν ότι παραμένει πολύ πιθανό να υπάρξει σημαντική πίεση στο NHS τις επόμενες εβδομάδες».

Για την εν λόγω μελέτη η Αρχή Υγειονομικής Ασφαλείας της Βρετανίας συνεργάστηκε με τη μονάδα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ προκειμένου να μελετήσουν 528.176 κρούσματα Όμικρον και 573.012 κρούσματα Δέλτα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS