Κορωνοϊός: Τοπικά μέτρα για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα προτείνει ο Νίκος Θωμαΐδης

Κορωνοϊός: Τοπικά μέτρα για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα προτείνει ο Νίκος Θωμαΐδης

Ο καθηγητής ανησυχεί για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και προτείνει μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα,τοποθετήθηκε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, προτείνοντας μάλιστα να παρθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής.

Εκτιμώντας την κατάσταση συνολικά στη χώρα, ο καθηγητής είπε πως συγκριτικά με άλλες χώρες «δεν είμαστε άσχημα, η θετικότητα είναι στο 1,5 και στις κόκκινες περιοχές φαίνεται να επιβραδύνεται».

Σχετικά με τα μέτρα, επέμεινε πως «ίσως χρειαστούν τοπικοί περιορισμοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να μην έχουμε μετάδοση τα Χριστούγεννα».

Ακόμη παραδέχθηκε ότι, «ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει είναι οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι» εξηγώντας πως «οι εισαγωγές αφορούν κυρίως ανθρώπους άνω των 60 και στις ΜΕΘ άνω των 70 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ανεμβολίαστοι».

Ερωτηθείς, τέλος για την παραλλαγή Όμικρον και για τη μεταδοτικότητά της, είπε πως «περιμέναμε επικράτηση της Δέλτα τον Αύγουστο και μέσα στον Ιούλιο είχε επικρατήσει. Οι πρώτες ενδείξεις της Όμικρον δείχνουν ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσει, ξέρουμε ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική».

«Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντική η ιχνηλάτηση», κατέληξε ο καθηγητής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS