Η Μάλτα «πληρώνει» τους τουρίστες για να την επισκεφθούν -Το σχέδιο προσέλκυσης παραθεριστών

Η Μάλτα «πληρώνει» τους τουρίστες για να την επισκεφθούν -Το σχέδιο προσέλκυσης παραθεριστών

Η Μάλτα βλέποντας τους περιορισμούς να χαλαρώνουν καθώς εκτινάσσεται το ποσοστό εμβολιασμού, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα... πληρωμής των τουρίστες για να την επισκεφθούν.

Το ευρωπαϊκό νησιωτικό έθνος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό για εισόδημα και στοχεύει να δελεάσει τους παραθεριστές με την υπόσχεση έως και 200 ​​ευρώ για τη διαμονή τους για τρεις και πάνω διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην Independent.

Το ποσό της έκπτωσης καθορίζεται από το ξενοδοχείο που μένει κανείς
Οι επισκέπτες οι οποίοι έχουν επιλέξει ξενοδοχεία πέντε αστέρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λάβουν 100 ευρώ για το κόστος της διαμονής τους από την Τουριστική Αρχή της Μάλτας, με το ξενοδοχείο να συμπληρώνει το ποσό, που ισοδυναμεί συνολικά με 200 ευρώ έκπτωση.

Οι επισκέπτες τεσσάρων αστέρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ έκπτωση, ενώ εκείνοι που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία τριών αστέρων θα έχουν έκπτωση 100 ευρώ. Όσοι μένουν στο νησί Γκόζο, 25 λεπτά από την ακτή της Μάλτας με πλοίο, λαμβάνουν επιπλέον 10% έκπτωση. «Το πρόγραμμα στοχεύει στο να θέσει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε πολύ ανταγωνιστική θέση καθώς ξεκινά ξανά ο διεθνής τουρισμός», δήλωσε ο υπουργός τουρισμού Clayton Bartolo στο Reuters.

Σκοπός να προσελκύσει 35.000 επισκέπτες
Η Τουριστική Αρχή έχει διαθέσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα, και ελπίζει να προσελκύσει 35.000 επισκέπτες μέσω αυτού. Η Μάλτα είναι δεύτερη μετά το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρώπη όσο αφορά στην ταχύτητα του εμβολιασμού της, με 54,58 δόσεις ανά 100 άτομα μέχρι στιγμής. Στις 31 Μαρτίου, η κυβέρνηση της Μάλτας ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί παραθεριστές θα ήταν ευπρόσδεκτοι αυτό το καλοκαίρι, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Από την 1η Ιουνίου, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την άφιξή τους, δεν απαιτείται πλέον να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 PCR. Αυτό που έχουν να κάνουν, είναι να επιδείξουν κάρτα εμβολιασμού κατά την επιβίβασή τους για να ταξιδέψουν στη Μάλτα.

Η Μάλτα ανυπομονεί για τον τουρισμό
«Η Μάλτα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς παραθεριστές και είναι βασικός συντελεστής στην οικονομία της Μάλτας, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο από 1 Ιουνίου 2021. Ο λαός της Μάλτας ανυπομονεί να επιστρέψουν οι τουρίστες που αγαπούσαν τον ήλιο, τον πολιτισμό, το φαγητό και το ζεστό πνεύμα μας κάθε χρόνο», υποστήριξε η Tolene Van Der Merwe, διευθύντρια για Βρετανία και Ιρλανδία στην Τουριστική Αρχή της Μάλτας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS