Bloomberg: Να γιατί ταξιδιωτικοί πράκτορες προτείνουν Ελλάδα στους Αμερικανούς για τις θερινές διακοπές

Bloomberg: Να γιατί ταξιδιωτικοί πράκτορες προτείνουν Ελλάδα στους Αμερικανούς για τις θερινές διακοπές

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τις φετινές θερινές διακοπές υπογραμμίζουν στους Αμερικανούς ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τα τηλεφωνικά κέντρα στα ταξιδιωτικά γραφεία στις ΗΠΑ έπιασαν φωτιά τον περασμένο Ιανουάριο, όταν άρχισε να ανεβάζει στροφές το πρόγραμμα εμβολιασμού με Αμερικανούς να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τις θερινές διακοπές και την πλειονότητά τους να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τις χώρες της Μεσογείου. Αλλά μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα το τοπίο άλλαξε, καθώς τα αυξημένα κρούσματα και οι ανησυχίες για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού ώθησαν τη Γαλλία να κλείσει τα σύνορά της στις 29 Ιανουαρίου με τη Γερμανία να ακολουθεί παρατείνοντας το lockdown και την Ιταλία να προχωρά σε πιο αυστηρά μέτρα περί τα μέσα Φεβρουαρίου.


Η προοπτική της υιοθέτησης πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ, που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες, αλλά οι ρυθμοί χελώνας στην εκστρατεία εμβολιασμού στα κράτη μέλη της τις ψαλίδισαν εκ νέου. Μολαταύτα οι Αμερικανοί δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και πολλοί ποντάρουν σε διακοπές στην Ευρώπη. Στο χειρότερο σενάριο θα αναγκαστούν να αναβάλουν τα σχέδιά τους, στο καλύτερο θα είναι από τους πρώτους που θα καταφθάσουν όταν ανοίξουν τα σύνορα.

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας
«Οι άνθρωποι πετούν απλώς βελάκια στο χάρτη», στην προσπάθειά τους να βρουν που θα κάνουν φέτος διακοπές, λέει ο ιδρυτής και CEO του διαδικτυακού luxyry ταξιδιωτικού γραφείου Skylark, Πολ Τουμπόφσκι στο Bloomberg.

Αγαπημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί των Αμερικανών, όπως το Ποζιτάνο , το Σεν Τροπέ στην Κυανή Ακτή κι η Μαγιόρκα ίσως να είναι φέτος εκτός βεληνεκούς καθώς η Ιταλία, η Γαλλία κι η Ισπανία φαίνονται να τηρούν πιο συντηρητική προσέγγιση αναφορικά με το άνοιγμα των συνόρων τους. Πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η Ισπανία, που ελπίζει να επιτρέψει τις αφίξεις Ευρωπαίων ταξιδιωτών από τις 21 Ιουνίου και τον επόμενο μήνα σε υπηκόους άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον Τζακ Έζον της Embark Beyond, που απευθύνεται σε πιο παχιά πορτοφόλια, τα πράγματα δεν φαίνονται ιδιαίτερα καλά για τους Αμερικανούς που ελπίζουν να κάνουν διακοπές σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Αντίθετα ενθαρρύνει τους πελάτες του να κάνουν κρατήσεις για βίλες και θέρετρα στην Ελλάδα και το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας. Άλλωστε η χώρα μας ανακοίνωσε προ ημερών σχέδια να ανοίξει τα σύνορά της σε όλους τους εμβολιασθέντες από τον Μάιο, ενώ στην Τουρκία είναι ανοικτά από τα μέσα του περασμένου χρόνου.

Υποσχόμενη για τους Αμερικανούς φαίνεται κι η περίπτωση της Κύπρου, που θα υποδεχθεί από τον Μάιο εμβολιασθέντες Βρετανούς, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει σύντομα και η Πορτογαλία. «Η Emirates ξαναρχίζει την 1η Ιουνίου της πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και θέλουμε οι πελάτες μας να είναι οι πρώτοι που θα πάρουν θέσεις, όταν συνειδητοποιήσουν ότι τίποτε άλλο δεν θα θα είναι ανοικτό. Αν αυτό είναι το μόνο μέρος που θα μπορούν να πάνε, θα γίνει πανζουρλισμός», προβλέπει. Οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα ποντάρουν σ’ αυτό. Ο Ντάνιελ Κέρτσνερ, ιδιοκτήτης συγκροτήματος με έξι βίλες στη Σαντορίνη, δεν τρομάζει με την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων, που εστιάζονται κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας. «Η Ελλάδα έκανε φανταστική δουλειά πέρυσι προετοιμαζόμενη για την τουριστική σεζόν και λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Είμαστε το τέλειο μέρος για την επανεκκίνηση του τουρισμού το 2021».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τουμπόφσκι της Skylarke επισημαίνει τα πολλά πλεονεκτήματα της χώρας μας για τις θερινές διακοπές των Αμερικανών: «Η Ελλάδα διαθέτει πολλά ξενοδοχεία με εξωτερικούς χώρους και δεν είχαν πολλά προβλήματα πέρυσι το καλοκαίρι», λέει. Πιστεύει δε ότι η απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες ίσως ασκήσει πίεση και σε άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, αλλά δεν θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν πριν τον Αύγουστο να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη. Γι΄αυτό κι ο Έζον της Embark Beyond συμβουλεύει τους πελάτες του να κλείσουν σίγουρες διακοπές στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή την Τουρκία, αλλά και σε άλλους επιθυμητούς προορισμούς, όπως η Ιταλία και η Γαλλία με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, και να καταλήξουν όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS