Ισραήλ: H στιγμή που σήμανε συναγερμός στο αεροπλάνο του Όλαφ Σολτς -Ξάπλωσαν στον διάδρομο προσγείωσης [βίντεο]

Ισραήλ: H στιγμή που σήμανε συναγερμός στο αεροπλάνο του Όλαφ Σολτς -Ξάπλωσαν στον διάδρομο προσγείωσης [βίντεο]

Την στιγμή που ηχούν οι σειρήνες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και βγαίνουν όλοι από το αεροπλάνο του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, κατέγραψε βίντεο.

Το αεροπλάνο του Γερμανού καγκελάριου Όλα Σολτς χρειάστηκε να εκκενωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης λόγω επιθέσεων με ρουκέτες.

Εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πώς οι βοηθοί και οι δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με τον Γερμανό ηγέτη, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα το αεροπλάνο και να καλυφθούν ξαπλώνοντας στο διάδρομο προσγείωσης, ενώ ο Σολτς φέρεται να απομακρύνθηκε σε καταφύγιο.

«Είδα προσωπικά εκρήξεις στον ουρανό καθώς το ισραηλινό Iron Dome (σύστημα αεράμυνας) αναχαίτισε δύο πυραύλους» έγραψε στο X, πρώην Twitter o Ρόμπιν Αλεξάντερ, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της γερμανικής εφημερίδας Welt, αναφερόμενος στους πυραύλους που αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome.

O Σολτς και όσοι πετούσαν μαζί του μπόρεσαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από πρόσθετο έλεγχο ασφαλείας, σύμφωνα με την Bild.

Ο Σολτς έτρεξε σε κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Όλαφ Σολτς δεν ξάπλωσε στο αεροδρόμιο, αλλά έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Γερμανός καγκελάριος είδε εκρήξεις στον ουρανό, καθώς ο Iron Dome αναχαίτισε δύο πυραύλους.

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός καγκελάριος επισκέφθηκε την Τρίτη το Ισραήλ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τη χώρα μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς και να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή, καθώς και να βελτιώσει την ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.

Η εκκένωση του αεροσκάφους του συνέβη την ώρα που ο Σολτς είχε προγραμματίσει να απογειωθεί με προορισμό το Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι την Τετάρτη. Το βράδυ της Τρίτης, μια τεράστια έκρηξη έπληξε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, σκοτώνοντας περισσότερους από 500 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας υπό την ηγεσία της Χαμάς. Η Χαμάς κατηγόρησε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή- το Ισραήλ μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε λανθασμένα από Παλαιστίνιους μαχητές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ