Το Ισραήλ απομακρύνει διπλωμάτες του από την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - «Θα επανεκτιμηθούν οι σχέσεις»

Το Ισραήλ απομακρύνει διπλωμάτες του από την Τουρκία, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν - «Θα επανεκτιμηθούν οι σχέσεις»

Ένταση επικρατεί μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, καθώς ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του, καταδικάζει την κυβέρνηση Νετανιάχου και επαναλαμβάνει ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Σε μια νεότερη εξέλιξη, το Ισραήλ απομακρύνει τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, μετά από σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση για τις «σφαγές» στη Γάζα.

«Σκληρές» οι δηλώσεις της Τουρκίας, λέει το Ισραήλ -«Θα επανεκτιμηθούν οι σχέσεις»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, με ανάρτησή του στο Χ δήλωσε ότι διέταξε τους ισραηλινούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία μετά τις «σκληρές δηλώσεις», όπως τις χαρακτήρισε, που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Κοέν δήλωσε ότι θα «επανεκτιμηθούν οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας».

«Το φίδι παραμένει φίδι»

Κι άλλοι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιτίθενται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τελευταία του ξέσπασμα κατά του Ισραήλ.

Ο υπουργός Ενέργειας Ισραέλ Κατζ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών τον επόμενο χρόνο, λέει ότι ο Ερντογάν «αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο» κατά τη διάρκεια της μαζικής συγκέντρωσης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας υποστηρίζει την τρομοκρατία της Χαμάς-Νταές», γράφει ο Κατζ στο X. «Ακόμη και η καφίγια του δεν θα καλύψει την ντροπή».

Αντίστοιχη επίθεση εξαπέλυσε και ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, λέγοντας ότι «ένα φίδι θα παραμείνει φίδι».

«Ο Ερντογάν προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά παραμένει αντισημίτης», ανέφερε ο Ερντάν στο Army Radio, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Οι δηλώσεις Ερντογάν κατά της Δύσης και υπέρ της Χαμάς

Οι δηλώσεις του Ερντογάν, στις οποίες αναφέρεται ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, έκαναν λόγο για «σφαγή» στη Γάζα, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κύριος ένοχος για ότι συμβαίνει είναι οι Δυτικοί.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε μαζική φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι το Ισραήλ είναι κατακτητής και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό. (…) Το Ισραήλ είναι κατακτητής, ο Ερντογάν μιλάει ξεκάθαρα γιατί η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε στους υποστηρικτές του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ