Ερντογάν: Νέα επίθεση στο Ισραήλ -«Δεν θα αφήσουμε να σφαγιάζονται αθώοι άνθρωποι στη Γάζα»

Ερντογάν: Νέα επίθεση στο Ισραήλ -«Δεν θα αφήσουμε να σφαγιάζονται αθώοι άνθρωποι στη Γάζα»

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη Ριζούντα στην βορειοανατολική Τουρκία.

Ο Ερντογάν είπε πως «είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που γίνονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου».

«Δεν θα αφήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα μόνους εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων», πρόσθεσε.

«Εάν επικρατήσει η ειρήνη θα είναι χάρη στη Τουρκία»

«Εάν η ειρήνη επικρατήσει στην περιοχή, θα επικρατήσει χάρη σε εμάς. Για την ασφάλεια της περιοχής εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και θα το καταφέρουμε αυτό. Στα Βαλκάνια, στον Καύκασο για να επικρατήσουν η ειρήνη και η σταθερότητα, εμείς θα αναλάβουμε ενεργό ρόλο. Από την Αφρική μέχρι την Ασία, εμείς θα είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας και θα υποστηρίζουμε αυτό που είναι δίκαιο», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας υποφέρουν από την καταπίεσή του Ισραήλ»

«Οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφοί μας υποφέρουν από την ισραηλινή καταπίεση και γι’ αυτούς να σωθούν από αυτή την καταπίεση και για τις σφαγές που πρέπει να τελειώσουν, ξανά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, παιδιά, μητέρες και αθώοι άνθρωποι σφαγιάζονται και εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό. Είναι ένα ανθρωπιστικό βάρος στις πλάτες μας, είναι μια διαβολική σφαγή. Αυτούς που υποστηρίζουν αυτές τις δολοφονίες τους θα τους κατηγορούμε και τους το λέμε κατάμουτρα. Είναι ιστορική μας ευθύνη να κρατήσουμε σκληρή στάση», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιτεθεί φραστικά και στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι «δεν είναι πλέον συνομιλητής μας με κανέναν τρόπο, τον διαγράψαμε».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
23C0386 004

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 21|02|24 17:45

Νέα Mercedes CLE Coupe ... Petrolhead [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS