Επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και Δύση: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα ισοδυναμούν με γενοκτονία

Επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και Δύση: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα ισοδυναμούν με γενοκτονία

Με γενοκτονία παρομοιάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο X, ο πρόεδρος της Τουρκίας καλεί τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί προς μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις.

«Η επέκταση των επιθέσεων στη Γάζα θα φέρει μόνο περισσότερο πόνο, θάνατο και δάκρυα. Είναι σαφές ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να διασφαλιστεί με τη σφαγή παιδιών, γυναικών και αμάχων και με τον βομβαρδισμό νοσοκομείων, σχολείων, τζαμιών και εκκλησιών. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη μέσα από την καταπίεση», γράφει ο Ερντογάν.

Και συνεχίζει, κάνοντας επίθεση στο Ισραήλ: «Αντί να κάνει πίσω από τα λάθη της και να ενεργεί με τη σοφία ενός κράτους, η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν οργάνωση με την πρόκληση εξωπεριφερειακών παραγόντων. Η περιοχή μας πρέπει να σωθεί από αυτή την παραφροσύνη, η οποία ενθαρρύνεται από τις δυτικές χώρες και νομιμοποιείται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το συντομότερο δυνατό. Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να υποστηρίξουν ειλικρινά τις πρωτοβουλίες για την εγκαθίδρυση ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα το συντομότερο δυνατό».

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μας προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεών της εναντίον αμάχων και να σταματήσει αμέσως τις γενοκτονικές επιχειρήσεις της.

Πιστεύουμε ότι η δημιουργία νέων μηχανισμών που θα εγγυώνται την ασφάλεια των μουσουλμάνων, των εβραίων, των χριστιανών και όλων όσοι ζουν σε αυτά τα εδάφη θα φέρει διαρκή σταθερότητα στην περιοχή μας.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το χρέος της για να αποτρέψει περαιτέρω αθώες αιματοχυσίες, να αποτρέψει περαιτέρω ανθρωπιστικές τραγωδίες και να επιλύσει τη σύγκρουση στην Παλαιστίνη πριν φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο», καταλήγει ο Ερντογάν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ