Σοκ στη Ρουμανία: Αρκούδα σκότωσε 19χρονη μπροστά στα μάτια του συντρόφου της -Είχαν πάει για πεζοπορία

Σοκ στη Ρουμανία: Αρκούδα σκότωσε 19χρονη μπροστά στα μάτια του συντρόφου της -Είχαν πάει για πεζοπορία

Μια 19χρονη τουρίστρια σκοτώθηκε από επίθεση αρκούδας, αφού το εξαγριωμένο ζώο την παρέσυρε και την έριξε από γκρεμό ύψους 100 μέτρων, ενώ έκανε πεζοπορία με τον σύντροφό της στη Ρουμανία.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της Daily Mail, η 19χρονη Μαρία Ντιάνα έκανε πεζοπορία στα βουνά Μπουσέτζι στην κεντρική Ρουμανία, κοντά στην πόλη Μπράσοβ, την περασμένη Τρίτη, όταν την κατακρεούργησε η αρκούδα μπροστά στα μάτια του τρομοκρατημένου συντρόφου της.

«Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα, αλλά το μοιραίο συνέβη» -Πώς έγινε το περιστατικό στη Ρουμανία

Σύμφωνα με τον σύντροφο του θύματος, ο οποίος είναι σώος και αβλαβής, η αρκούδα άρπαξε πρώτα το πόδι της 19χρονης και την έβγαλε από το μονοπάτι πριν την πετάξει από τη χαράδρα και της επιτεθεί ξανά.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το θηρίο να βρίσκεται γύρω από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Η αρκούδα προσπάθησε να τους επιτεθεί, όμως την εξουδετέρωσαν αφού την πυροβόλησαν.

Ο σύντροφος της 19χρονης δήλωσε στο Stirile Pro TV ότι αυτός και η φίλη του ανέβαιναν προς τον καταρράκτη Σπουμοάσα, όταν η αρκούδα εμφανίστηκε στο μονοπάτι.

«Ήταν απροσδόκητο. Προσπάθησα να τρομάξω την αρκούδα, αλλά το μοιραίο συνέβη. Θα προτιμούσα να ήμουν εγώ», είπε.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης -όντας συντετριμμένη- η κόρη της ήταν χαρούμενη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

«Eίναι μια κατάσταση που δεν έχουμε ξανασυναντήσει»

Μιλώντας στον Antena 3 του CNN, ο πρόεδρος των υπηρεσιών ορεινής διάσωσης της χώρας, Sabin Corniou, δήλωσε: «Από τις πληροφορίες που έχουμε, η αρκούδα επιτέθηκε στη νεαρή γυναίκα στο μονοπάτι, την έσυρε στη βλάστηση δίπλα στο μονοπάτι και μετά την έριξε σε έναν γκρεμό και έπεσε εκεί. Η αρκούδα κατέβηκε από πίσω της. Οι συνάδελφοί μου κατέβηκαν στο βάραθρο, όπου δυστυχώς τα τραύματα που είχε το θύμα ήταν θανατηφόρα».

Ο πρόεδρος των διασωστών μιλώντας σε άλλο μέσο τόνισε: «Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Είχαμε καταστάσεις όπου τα ζώα έρχονταν, απειλούσαν, απαιτούσαν τροφή και έκαναν αισθητή την παρουσία τους για να λάβουν κάτι.

Αλλά εδώ, φαίνεται ότι μιλάμε ήδη για μια άμεση επίθεση, και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των αρκούδων. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς την επηρέασε. Ίσως η ζέστη, ίσως κάποια ασθένεια από την οποία πάσχει το ζώο. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς άλλαξε τη συμπεριφορά της αρκούδας τόσο ριζικά, ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ