Επίθεση αρκούδας σε άνδρα στα Τρίκαλα, περιγραφή-σοκ: «Τον δάγκωσε παντού, δεν μπορούσε να αντιδράσει στη μανία της»

Επίθεση αρκούδας σε άνδρα στα Τρίκαλα, περιγραφή-σοκ: «Τον δάγκωσε παντού, δεν μπορούσε να αντιδράσει στη μανία της»

Από θαύμα σώθηκε ένας άνδρας στα βουνά της Μεσούντας -στα όρια των νομών Τρικάλων και Άρτας- όταν του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε βαριά μια αρκούδα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, όταν ο άνδρας αποφάσισε να πάει μαζί με τον σκύλο του βόλτα στο βουνό, στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Στη διαδρομή εμφανίστηκε η αρκούδα, η οποία επιτέθηκε πρώτα στον σκύλο και στη συνέχεια στον άνδρα, τραυματίζοντάς τον βαριά και σοβαρά. Σώθηκε ως εκ θαύματος όταν έπεσε σε σημείο όπου δεν μπορούσε να τον πλησιάσει η αρκούδα και είχε τη δύναμη να βγάλει το κινητό του και να καλέσει σε βοήθεια. Όντως σε λίγη ώρα έφθασαν άνθρωποι του χωριού αλλά και διασώστες της Πυροσβεστικής, τον εντόπισαν, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά με πολύ βαριά τραύματα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το iefimerida.

«Η αρκούδα εμφανίστηκε ξαφνικά και του επιτέθηκε...»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή πολίτη που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, στο iefimerida.gr, μιλώντας για την επίθεση του άγριου ζώου: «Ο άνθρωπος ξεκίνησε να πάει μια βόλτα στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Ξαφνικά, όπως κατάφερε να μας πει, δέχτηκε επίθεση από την αρκούδα. Άρχισε να τον δαγκώνει σε διάφορα σημεία του σώματός του, και αυτός δεν μπορούσε να αντιδράσει στη μανία του ζώου. Στάθηκε τυχερός γιατί έπεσε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσε να τον πλησιάσει το ζώο και κάλεσε σε βοήθεια. Οι κάτοικοι του χωριού μαζί με διασώστες πήγαμε στο σημείο και καταφέραμε και τον μεταφέραμε αρχικά σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό οι εμφανίσεις αρκούδας στην περιοχή έχουν πληθύνει και ανησυχούμε. Έχουν επιτεθεί και σε σκυλιά στην περιοχή. Ευτυχώς, ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του».

Βίντεο: Η διάσωση του άνδρα στα Τρίκαλα μετά την επίθεση αρκούδας

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ