Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αποκαλεί «απατεώνα» τον Ερντογάν - Υποβάλει μηνύσεις για προπαγανδιστικό βίντεο

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αποκαλεί «απατεώνα» τον Ερντογάν - Υποβάλει μηνύσεις για προπαγανδιστικό βίντεο

Λίγες μέρες απέμειναν για τη νέα «μάχη» Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του υποψήφιου της συμμαχίας της τουρκικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές, κατέθεσε μηνύσεις για προπαγανδιστικό βίντεο.

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί πως ο εντολέας του έχει σχέσεις με το εκτός νόμου ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα PKK, οργάνωση που οι Τουρκία, ΗΠΑ και ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική», δήλωσε ο ίδιος χθες στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Καταθέσαμε εκατοντάδες μηνύσεις στην εισαγγελία της Άγκυρας για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας και παραπληροφόρηση», σημείωσε τηλεφωνικά ο Τζελάλ Τσελίκ, ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η αντιπολίτευση αξιώνει όσοι δημιούργησαν και διέσπειραν «αυτά τα ψέματα» μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να λογοδοτήσουν, συμπλήρωσε ο κ. Τσελίκ, επιρρίπτοντας ευθύνες στο περιβάλλον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Φαβορί ο Ερντογάν

Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται φαβορί της αναμέτρησης με τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

Κατά τη διάρκεια πολλών προεκλογικών ομιλιών του κ. Ερντογάν, έχει προβληθεί βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο κ. Κιλιτσντάρογλου και κατόπιν, μεταξύ άλλων, μέλος του PKK που άδει το τραγούδι της εκστρατείας του CHP.

Ακόμα κι αν πρόκειται για «μοντάζ», υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως το PKK υποστηρίζει τον αντίπαλό του, υποστήριξε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ προχθές Δευτέρα, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη ή να γίνει πιο συγκεκριμένος.

«Μάχη» Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου για το μοντάζ

Ο κ. Ερντογάν «ομολόγησε» τη «συκοφαντία» του, ήταν η αντίδραση του κ. Κιλιτσντάρογλου χθες Τρίτη στην επαρχία Χατάι. Χαρακτήρισε τον αντίπαλό του «απατεώνα».

«Δεν είναι μοντάζ, είναι αλήθεια», αντέτεινε ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας του κ. Ερντογάν, μέσω Twitter.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως η υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στον κ. Κιλιτσντάρογλου δείχνει πως τάσσεται υπέρ του το PKK. Ο κ. Ερντογάν και ακροδεξιοί εθνικιστές σύμμαχοί του χαρακτηρίζουν το HDP τον πολιτικό βραχίονα του PKK, το κόμμα απειλείται να τεθεί εκτός νόμου εξαιτίας της κατηγορίας. Ωστόσο, το ίδιο το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών διαψεύδει εδώ και χρόνια πως έχει οποιαδήποτε σχέση με το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS