Εκλογές στην Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν ανεβάζουν τους εθνικιστικούς τόνους - Στραμμένα τα βλέμματα στις ψήφους του Ογάν

Εκλογές στην Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν ανεβάζουν τους εθνικιστικούς τόνους - Στραμμένα τα βλέμματα στις ψήφους του Ογάν

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσπαθεί να ανατρέψει με κάθε τρόπο το προβάδισμα των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία που θα λάβουν χώρα στις 28 Μαΐου.

Έτσι, ο Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής συμμαχίας του Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι έφερε σκόπιμα 11 εκατομμύρια πρόσφυγες στη χώρα .

Παράλληλα, ο Κιλιτστνάρογλου απέρριψε τις αιτιάσεις Ερντογάν περί υποστήριξής του από «τρομοκράτες» λόγω της συνεργασίας του με το φιλοκουρδικό κόμμα.

«Δεν έχω καθίσει στο τραπέζι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν θα το κάνω ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, φοβούμενος τον εφησυχασμό, έδωσε εντολές στους επιτελείς της προεκλογικής καμπάνιας του να επιστρέψουν στις επαρχίες, που είχαν αναλάβει και να συνεχίσουν το έργο τους.

Ακόμα, ο Ερντογάν θα απευθύνει περισσότερα τηλεοπτικά μηνύματα στους ψηφοφόρους και θα προσπαθήσει να επισκεφθεί πόλεις όπου η μάχη εμφανίζεται αμφίρροπη.

Τα βλέμματα στον Σινάν Ογάν

Τόσο ο Κιλιτσντάρογλου όσο και ο Ερντογάν προσπαθούν να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους του Ογάν, ο οποίος, ενώ φαινόταν τις πρώτες μέρες ότι θα στήριζε τον Τούρκο πρόεδρο, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, που φέρεται να του έταξε κάποιο εκ των υπουργείων Εσωτερικών ή Μετανάστευσης.

Ο Ογάν θα συναντηθεί αύριο με τον Κιλιτσντάρογλου και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, αλλά στο στρατόπεδο Ερντογάν θεωρούν ότι οι περισσότερες ψήφοι του αποκλεισθέντος στον α΄ γύρο εθνικιστή υποψηφίου θα καταλήξουν στον Τούρκο πρόεδρο.

«Η αντιπολίτευση είναι σε αποσύνθεση, καθώς απέλυσαν άτομα και άλλαξαν το προεκλογικό τους επιτελείο. Και πολύ εκ των ψηφοφόρων του Ογάν είναι πρώην ψηφοφόροι του Ερντογάν. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε μια άνετη νίκη, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Κιλιτσντάρογλου μπορεί να ανοίξει κι άλλο, ίσως αποσπάσουμε ποσοστό 55% ή 56% των ψήφων», δήλωσε ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος AKP στο Middle East Eye.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ