Δημοσιογράφος του Fox News μπήκε στο κιμπούτς που έγινε το μακελειό: ''Αντίκρισα το σπίτι του τρόμου''

Δημοσιογράφος του Fox News μπήκε στο κιμπούτς που έγινε το μακελειό: ''Αντίκρισα το σπίτι του τρόμου''

Το Be’eri, ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, δέχτηκε επίθεση από τη Χαμάς το Σάββατο, με αποτέλεσμα πάνω από 100 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Οι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τον οικισμό είδαν τα πτώματα των θυμάτων, τα οποία ήταν διάσπαρτα σε όλο τον οικισμό. Τα σπίτια ήταν σημαδεμένα από σφαίρες και αίμα.

Η μυρωδιά ήταν αποκρουστική, είπαν οι δημοσιογράφοι, και ο ανταποκριτής του Fox News, Τρέι Γινγκστ, θέλησε να δείξει στην κάμερα το εσωτερικό ενός από τα σπίτια που ήταν σημαδεμένα από σφαίρες και καλυμμένα με αίμα. «Μπορείτε να δείτε τα πατώματα που είναι γεμάτα με αίμα» είπε. «Ήταν Σάββατο πρωί, γύρω στις 7 π.μ., όταν οι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε αυτό το χωριό. Μπορείτε να δείτε τα όπλα που έφεραν μαζί τους, επιπλέον πυρομαχικά, τρύπες από σφαίρες στο πλάι του σπιτιού και μαχαίρια στο πάτωμα».

Σύμφωνα με τον Γινγκστ, οι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο κιμπούτς στις 7 π.μ. και άρχισαν να σκοτώνουν τους κατοίκους. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στα κρεβάτια τους, ενώ άλλοι αποκεφαλίστηκαν ή πυροβολήθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

Η IDF χρειάστηκε οκτώ ώρες για να εκδιώξει τη Χαμάς από τον οικισμό. Η περιοχή κηρύχθηκε ασφαλής για τους ξένους την Τρίτη, αλλά τα πτώματα των μαχητών της Χαμάς εξακολουθούσαν να κείτονται σε σωρούς στα περίχωρα του κιμπούτς.

«Αντίκρισα το σπίτι του τρόμου»

Ο Γινγκς είπε ότι ήταν σαν να βρισκόταν στην «κόλαση επί τη γης», περιγράφοντας τη σκηνή ως την πιο φρικτή που είχε δει στην καριέρα του σε όλο τον κόσμο. «Κάποιοι μπορεί να είναι μαχητές. Δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί όλα τα πτώματα. Μερικά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. Θέλω να σας πω μόνο αυτό που μου είπε ο διοικητής όταν φτάσαμε εδώ.

Είδε πολλές από τις οικογένειες που σφαγιάστηκαν στα κρεβάτια τους και στα καταφύγιά τους από τους μαχητές της Χαμάς. Μας είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι αποκεφαλισμένοι, άνθρωποι με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους και πυροβολισμένοι - εκτελεσμένοι ουσιαστικά. Και είδατε μέσα σε αυτό το σπίτι: είναι το πιο φρικτό πράγμα που έχω δει ποτέ».

Και συνεχίζει: «Είναι μια κοινότητα όπου είδαμε πιάτα με πρωινό επάνω στα τραπέζια, Είδαμε ψυγεία όπως θα βλέπαμε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο με φωτογραφίες μικρών παιδιών. Είδαμε ποδήλατα και ανεμιστήρες οροφής να λειτουργούν ακόμη μέσα το σπίτι και κρεβάτια ποτισμένα με αίμα. Είδαμε παντού όπλα πεταμένα από αυτούς τους μαχητές. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα οχήματά τους ακριβώς έξω. Είναι το σπίτι του τρόμου πίσω μου και ολόκληρη η γειτονιά είναι ακριβώς έτσι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ