Πόλεμος στο Ισραήλ: Στρατιώτες ανέφεραν πως βρήκαν αποκεφαλισμένα μωρά από τη Χαμάς σε κιμπούτς με δεκάδες νεκρούς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στρατιώτες ανέφεραν πως βρήκαν αποκεφαλισμένα μωρά από τη Χαμάς σε κιμπούτς με δεκάδες νεκρούς

 Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες που μπήκαν στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, στο νότιο τμήμα της χώρας, το οποίο είχε γίνει στόχος των τρομοκρατών της Χαμάς.

Το Κφαρ Αζά απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με τη Γάζα. Οι στρατιώτες που κλήθηκαν στο σημείο, μπορεί να περίμεναν να βρεθούν μπροστά σε φρικαλεότητες, αλλά αυτά που είδαν ήταν πολύ χειρότερα από όσο περίμεναν.

Μαρτυρίες στρατιωτών μιλούν για ολόκληρες οικογένειες νεκρές πάνω στα κρεβάτια τους, ακόμη και για 40 νεκρά μωρά και μικρά παιδιά, κάποια από τα οποία ήταν αποκεφαλισμένα.

Ρεπόρτερ Νικόλ Ζεντέκ του i24News ήταν αυτή που μετέφερε τις μαρτυρίες για τα 40 νεκρά παιδιά. Αργότερα η ίδια διευκρίνισε ότι αυτό ήταν κάτι που της μεταφέρθηκε από στρατιώτες και ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστικός αριθμός νεκρών.

Το Business Insider μετέδωσε ότι την αναφορά επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ ότι στρατιώτες βρήκαν αποκεφαλισμένα πτώματα βρεφών στο Κφάρ Άζα, αλλά χωρίς αναφορά σε αριθμούς. Περίπου 70 τρομοκράτες της Χαμάς είχαν εισβάλει στο Κφαρ Αζά. Και αυτών τα πτώματα κείτονται μέσα στο κιμπούτς.

Το κιμπούτς επισκέφτηκαν την Τρίτη δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, συνοδεία Ισραηλινών στρατιωτών. Παράλληλα, ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού των πτωμάτων μέσα από τις κατοικίες, οι οποίες μπορεί να είναι παγιδευμένες με εκρηκτικά.

«Δεν είναι πόλεμος και πεδίο μάχης. Βλέπεις μωρά, τη μητέρα και τον πατέρα στα υπνοδωμάτιά τους, στα καταφύγια και πώς τους σκότωσαν οι τρομοκράτες. Είναι σφαγή», είπε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ