Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός [ζωντανά]

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου η σορός [ζωντανά]

Είπαν το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ -Βυθίστηκε στη βασιλική κρύπτη η σορός της

Aυτήν την ώρα καταγράφεται η τελευταία πράξη ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Βρετανίας εφόσον θα λάβει χώρα η κηδεία της μονάρχη, βασίλισσας Ελισάβετ, μία κηδεία που θα διαρκέσει περίπου 10 ώρες.

Στο Γουίνδσορ, εκεί όπου θα ξεκινήσει η τελευταία πράξη για το τελευταίο «αντίο» έφθασε η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Αυτή την ώρα το φέρετρο βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο.

Εντός του κάστρου του Γουίνδσορ θα γίνει και η τελευταία νεκρική πομπή. Θα ακολουθήσει η κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η βασίλισσα θα ενταφιαστεί σε ιδιωτική τελετή, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τέταρτη φάση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από την Αψίδα του Ουέλινγκτον, ως το Γουίνδσορ, η μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε με νεκροφόρα. Πλήθος κόσμου κατά μήκος της διαδρομής είχε συγκεντρωθεί και έραινε με λουλούδια τη σορό της βασίλισσας. 

Λίγη ώρα νωρίτερα  στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ολοκληρώθηκε, το πρώτο μέρος της τελετής  και  ακολούθησε η 45λεπτη νεκρική πομπή στους δρόμους του Λονδίνου με κατάληξη την Αψίδα του Ουέλινγκτον, όπου η σορός της βασίλισσας τοποθετήθηκε στη νεκροφόρα και ξεκίνησε το τελευταίο της ταξίδι προς το Γουίνδσορ.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, καθώς και τα άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ταξιδέψουν προς το κάστρο Γουίνδσορ με αυτοκίνητο, ενώ κατά μήκος του δρόμου έχουν ήδη παραταχθεί εκατοντάδες Βρετανοί για να δουν από κοντά για τελευταία φορά την βασίλισσά τους, πετώντας μάλιστα λουλούδια καθώς περνά από μπροστά τους η νεκροφόρα με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το πρώτο μέρος ήταν η τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με την παρουσία 2.000 υψηλών καλεσμένων

Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου, κυρίως Βρετανών, έχει ήδη πάρει θέση ώστε να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι όλα τα τεκταινόμενα, καθώς παράλληλα σειρά εκδηλώσεων θα λαμβάνει χώρα προς τιμή της αγαπημένης βασίλισσας του βρετανικού λαού.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην Ελισάβετ, αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, ενώ το «παραμύθι» που οι Βρετανοί –και όχι μόνο- έχουν ανάγκη, συντηρεί τα δεκάδες μέλη βασιλικών οικογενειών που θα παρευρεθούν.

Δείτε ζωντανά

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ