Το περίεργο τεστ με τη μύγα που περνούν όσοι θέλουν να δουλέψουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το περίεργο τεστ με τη μύγα που περνούν όσοι θέλουν να δουλέψουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να προσλάβει προσωπικό, τόσο η ίδια όσο και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια έχουν πολύ υψηλά πρότυπα και θέλουν μόνο τους πιο αφοσιωμένους και ταλαντούχους ανθρώπους στην ομάδα τους.

Το να εργάζεσαι για τη βασίλισσα δεν είναι σαν να δουλεύεις για ένα κανονικό αφεντικό και δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα στάνταρ της είναι πολύ, πολύ υψηλά. Όποιος ελπίζει να αποκαλέσει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Σάντρινγκαμ ή το Κάστρο του Ουίνδσορ ως το μέρος όπου δουλεύει, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίζει μια συνέντευξη φυσικά -η οποία αποτελεί δύσκολη διαδικασία- ώστε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να είναι σίγουροι, ότι το προσωπικό τους είναι διακριτικό και εξαιρετικό σε αυτό που κάνουν.

Όταν πρόκειται για την πρόσληψη ενός νέου καθαριστή, η ομάδα προσλήψεων έχει ένα παράξενο τεστ για να εντοπίσει τους «ξεχωριστούς» καθαριστές. Σύμφωνα με την Τρέισι Γουότερμαν, η οποία είναι επικεφαλής των προσλήψεων, η ομάδα βάζει μια μυστική πρόκληση σε όλους τους αιτούντες, για να δουν πώς αντιδρούν. Όπως εξηγεί, θα τοποθετήσει μια νεκρή μύγα στο τζάκι ή στο χαλί του δωματίου για να δει αν το παρατηρήσουν και τι πρόκειται κάνουν αν το εντοπίσουν.

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 «Sandringham: The Royals at Christmas», είπε: «Η διαφορά μεταξύ της οικονόμου σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και σε ένα βασιλικό παλάτι θα ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια. Ενα από τα τεστ που μου αρέσει να κάνω, για να δω αν ένας υποψήφιος έχει καλό μάτι στις λεπτομέρειες, είναι να βάζω μια νεκρή μύγα, είτε στο τζάκι είτε στο χαλί. Μόλις τοποθετηθεί η νεκρή μύγα, έπειτα φέρνω τον υποψήφιο στο δωμάτιο».

«Τους οδηγώ στο δωμάτιο πολύ αργά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στο δωμάτιο, να δουν λίγο αυτά που έχουμε μέσα στο δωμάτιο. Φέρνοντας τους στο τζάκι, ίσως μερικές φορές υπογραμμίζοντας τους ότι έχουμε ένα όμορφο τζάκι. Σε αυτό το σημείο περιμένω να δουν τη νεκρή μύγα, και ελπίζω να τη μαζέψουν», περιγράφει η Γουότερμαν.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για εντοπισμό της μύγας, είναι και αυτό που κάνουν αν το παρατηρήσουν.

«Είναι μια υπέροχη δοκιμασία, ίσως στα 10 άτομα οι μισοί υποψήφιοι θα παρατηρήσουν τη μύγα. Ένας στους δέκα θα σκύψει και θα την πάρει. Αυτός θα είναι ο ξεχωριστός οικονόμος που ψάνουμε».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που δε διστάζει και αυτή να κάνει δουλειές, αφού όπως αποκαλύφθηκε της αρέσει να πλένει πιάτα, προσέλαβε τελευταία έναν νέο μαθητευόμενο καθαριστή τον Οκτώβριο, προσφέροντας μισθό 19.100 λίρες. Και ο ρόλος του ήρθε με ένα άλλο πολύ συναρπαστικό όφελος: την ευκαιρία να ζήσει στο παλάτι. Η δουλειά προσφέρει διαμονή και όλα τα γεύματα, καθώς και τα έξοδα ταξιδιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ