Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση - Δε θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός

Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση - Δε θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων» αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.


Έτοιμη να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά δηλώνει η Τουρκία διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ λίγες μόνο ημέρες μετά τη 40λεπτη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε νέες του δηλώσεις επισημαίνει πως τα προβλήματα στο Αιγαίο «μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων.» Τονίζει ωστόσο ότι η Τουρκία δε θα δεχθεί κανένα «τετελεσμένο γεγονός»

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός»

«Ακολουθούμε μια υπεύθυνη πολιτική κοινής λογικής. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε.»

«Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμοιρασμού κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν είναι απειλή για κανέναν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS