Ακάρ: Η Τουρκία δεν μπορεί να φυλακιστεί -Η Ελλάδα έχει μονόπλευρες απαιτήσεις στο Αιγαίο

Ακάρ: Η Τουρκία δεν μπορεί να φυλακιστεί -Η Ελλάδα έχει μονόπλευρες απαιτήσεις στο Αιγαίο

Την επιθετική ρητορική της κατά της Ελλάδος συνέχισε για μια ακόμη φορά η Άγκυρα δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος χαρακτήρισε «άκυρη» τη συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου, ενώ τόνισε εν συνεχεία πως οι θέσεις της χώρας μας είναι «παράλογες».

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες Κυριακή σε εκδήλωση για τα νέα τα νέα συστήματα και τα πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες, ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που σύμφωνα με τον ίδιο στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο- ένα μικρό νησί- να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του κατά της Γαλλίας. «Δεν έχει καμία δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Τέλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Ακάρ επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και «άδικη» για τα συμφέροντα Ελλήνων και Αιγυπτίων. «Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς», δήλωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS